X
המאמר נשמר בהצלחה
המאמר כבר שמור במועדפים
לחמניות קלות להכנה
מתכון ללחמניות מלאות וטעימות שלוקח כשעה להכין עם הילדים
המצרכים:
1 חבילה שמרים טריים
1.5 כוסות מים פושרים
50 גרם חמאה או מרגרינה
כפית מלח
כף סוכר
2 כוסות קמח לבן
2 כוסות קמח חיטה מלאה
נייר אפייה
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור ל-225 מעלות.
- להמיס את השמרים בתוך המים הפושרים.
- להמיס את החמאה או את המרגרינה בתוך סיר ולהוסיף לתערובת (רק בעזרת מבוגר)
- להוסיף מלח, סוכר ואת שני סוגי הקמח וללוש היטב עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע.
- לגלגל את הבצק לנחש ארוך ולחתוך אותו ל-12 חתיכות שוות בגודלן.
- ללוש ולגלגל כל לחמניה ולהניח על התבנית המכוסה בנייר אפייה.
- לכסות במגבת מטבח נקייה ולהמתין 40 דקות.
- להסיר את המגבת ולהכניס את התבנית לאמצע התנור למשך 10-12 דקות. (רק בעזרת מבוגר)
- להוציא בזהירות מהתנור (רק בעזרת מבוגר).
- להעביר את הלחמניות לרשת על השיש, לכסות במגבת הנקייה ולהמתין חמש דקות.
- הריח משגע? עכשיו אפשר סוף סוף לאכול, עם חמאה, גבינה, ריבה, ממרח שוקולד או כל דבר אחר שעולה על דעתכם. בתיאבון!!
- מילת אזהרה - השכנים עלולים להגיע בהמוניהם בשביל לאכול לכם את הלחמניות. נא להתנהג בהתאם
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה