באיזו שעה הולכים הצעירים לישון?

מחקרים בשנים האחרונות מצביעים על קשר הדוק בין חוסר השינה לבין קשיי ריכוז, בעיות למידה וביצו
|
הדפס
|
שמור

 חברים שביקרו בארץ לראשונה היו מופתעים לראות זאטוטים שמהווים חלק טבעי ובלתי נפרד מהנוף הלילי בישראל. באירופה נהוג שילדים תינוקות ופעוטות הולכים לישון סביב שבע וחצי בערב. זאת על מנת שיספיקו לישון 12 שעות כל לילה, הצורך האמיתי של רוב הילדים הצעירים. האמת, שגם אני עדיין מופתעת לשמוע חברים שמספרים שאצלם הילדים הולכים לישון קצת לפני חצות. הם מתלוננים שהם לא מספיקים ליהנות מזמן איכות בלי הילדים. הם מבצעים את מטלות תוך כדי שילדיהם צמודים לטלוויזיה.

 

מחקרים בשנים האחרונות מצביעים על קשר הדוק בין חוסר השינה לבין קשיי ריכוז, בעיות למידה וביצוע משימות. זה משפיע גם על תינוקות וילדים וגם על יכולת הריכוז שלנו, המבוגרים. זכרו, שהרגלי שינה, בדיוק כמו הרגלי אכילה, נבנים כבר מהינקות. לטוב ולרע. כדאי להרגיל את תינוקכם לטקס שינה קבוע, בשעה קבועה. זה יכול להיות רצף של אירועים כמו טיול בגינה, אמבטיה, הנקה או בקבוק, צחצוח שיניים, סיפור, שיר ועמעום אורות ושלווה או כל טקס אחר שיתאים לכם אישית.

 

אם ילדיכם יישנו טוב, גם אתם תהיו רגועים יותר ועייפים פחות בבוקר, ובמהלך יום המחרת. כך נהיה בטוחים יותר על הכביש, נחשוב צלול יותר בעבודה ויהיה לנו נעים יותר לבלות זמן איכות עם הילדים בשעות אחר הצהריים ובשעות הערב המוקדמות.

 

זכרו, שאף פעם לא מאוחר לשנות דברים, אם כי קל יותר להקנות הרגלים טובים מההתחלה.

 

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה