הנוסע השמיני שומע מוצרט

מהשבוע ה-19 העובר יכול לשמוע קולות. לדבר אל הבטן
|
הדפס
|
שמור

השליש השני של ההריון (חודשים 6-4) הוא שליש מהנה למדי, במיוחד בהשוואה לתלאות השליש הראשון (אישה לחוצה, התקפות הורמונים מסתוריות, ואבא של אשתך שמבין שהבת שלו כבר לא בתולה). עכשיו אפשר לפתוח פחית בירה, להתרווח בכורסא ולהירגע: בשלב הזה כבר הספקתם להתרגל לעובדה שאתם באמת בהריון, ובאולטרסאונד כבר רואים תינוק קטן, ואפילו הבחילות שלה כבר נעלמו (אם לא, עוד שבועיים-שלושה וזה יקרה).

צילום: מאיה אהרוני

עד כה היו הבן (או הבת) העתידיים שלכם, רק מושג ערטילאי, אבל במהלך החודשים הקרובים הם יהפכו מוחשיים יותר ויותר. נקודת השיא תהיה כשתצליח להרגיש אותו (או אותה) זזים. אשתך תתחיל להרגיש תנועות מוזרות בתוך הבטן כבר בתחילת החודש הרביעי - זה הבן שלך שוחה חתירה ונתקע לה בטחול – אבל יעברו עוד כמה שבועות עד שגם אתה תצליח להרגיש משהו בועט מבפנים. ככל שהוא יגדל והבעיטות יתחזקו (החלום שלך על שוער ב'ריאל מדריד' עומד להתגשם!), הבטן שלה תתחיל להתקמט לכל מיני כיוונים. אם אתה מרגיש כמו בסצינה מתוך "הנוסע השמיני", אתה בהחלט צודק: יש משהו חי בתוך הגוף שלה!

 

בעניין זה, חשוב לדעת כמה דברים: 

  • התינוק לעולם לא יזוז כשאתם רוצים שהוא יזוז. כלומר: אם אשתך קוראת לך בהתרגשות בדיוק כשאתה באמצע כתיבת מאמר לאוניברסיטה, תוכל להיות בטוח שעד שתקום מהכיסא, תגיע לסלון ותתמקם בנוחות ליד הבטן – הילד כבר הלך לישון ולא יזוז שוב, לפחות עד שתלך. כך יקרה גם אם תרצו להשוויץ בו במהלך ארוחת צהרים אצל אמא שלך.
  • הבעיטות החזקות ביותר יהיו דווקא בשעות הלילה ולפנות בוקר (כן, אתה ישן אז, אבל אשתך לא – היא קמה לעשות פיפי כל שעתיים). העניין מעורר חשד: האם גם כשייצא מהבטן הוא יהיה ער כל הלילה ולא ייתן לכם לישון? (והתשובה היא: כן). טוב, האמת היא שהתינוק פעיל ביום בדיוק כמו בלילה – אלא שבמהלך היום האישה עסוקה בעבודה, אוכל, קשרים חברתיים וכדומה, ולכן לא שמה לב לכל תזוזה ובעיטה.
  • בחודשים הראשונים יש לתינוק עוד מספיק מקום להתהפך, ולא כל תנועה שלו אפשר להרגיש. לפיכך, צפה לכך שיגיע היום בו תגיע הביתה ותמצא אישה חיוורת ומודאגת, היות והיא "לא הרגישה אותו" כל היום. שים לב: אם תחליטו בכל זאת ללכת לבדיקה בהולה אצל הרופא, רוב הסיכויים שהבעיטות יחזרו ברגע שתתיישבו בחדר ההמתנה.
  • רגע של רצינות: מתי בכל זאת כדאי להילחץ? ובכן, באופן עקרוני, כל אישה לומדת להכיר את תנועות התינוק הספציפי שלה. עם כל חריגה משמעותית מדפוס התנועות המוכר עדיף להילחץ וללכת לעשות בדיקה. אל תשכח: בתי החולים ומוקדי קופות חולים פתוחים 24 שעות, לנוחותכם.

 

בנוסף, החל מהשבוע ה-19, התינוק יכול לשמוע קולות וגם לזכור אותם. זה הזמן להתחיל לדבר אליו (כלומר, אל הבטן של אשתך). נכון, בהתחלה תרגיש קצת אידיוט, אבל יהיו עוד הרבה דברים אידיוטיים שתעשה במהלך ההריון ואחריו, וצריך הרי להתחיל איפשהו.

 

למרות שאין בעצם שום דרך לדעת מה התינוק שומע בעודו ברחם ואיך זה משפיע עליו, מחקרים מראים כי השמעת מוסיקה, בעיקר קלאסית, לעובר - תורמת להתפתחותו המוחית: אתם יכולים להשמיע לו את המוסיקה המומלצת (מוצארט), או את זו שאנשים נורמאליים שומעים (ביטלס, טיפקס, או שרית חדד). רק שימו לב שאת המוסיקה אתם לא מצמידים ממש לבטן, כי זה לא בריא לתינוק (מי השפיר מגבירים את הווליום, אז קחו טווח ביטחון).

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה