כך תהפכו את ביתכם לבטוח לתינוקות

תינוק הוא יצור סקרן. כך תתכוננו לבואו
|
הדפס
|
שמור

 

כשהבכור שלנו הגיע לגיל שנה, עלינו ברמת החיים. במילים אחרות: את כל הקישוטים, האגרטלים, מזרקת פנג-שואי, העלינו למדפים גבוהים יותר. די מהר החליפו אותם פו הדב, ג'ירפה ועוד שני דובים גדולים שקיבלנו מתנה. את כל חומרי הניקוי בארון שמתחת לכיור המטבח העלינו לארון שמעל למכונת הכביסה ואת הווידאו העלינו מעל לטלוויזיה. את הענפים של הצמח המטפס קיצצנו עד מעל לגובהו כשהוא עומד, עוד לפני שהוא נעמד. את כל הפאנלים הרעועים חיזקנו לקירות והוצאנו את המפתחות מחור המנעול של חדר השירותים, שלא ינעל את עצמו שם בטעות. נפטרנו גם מכוס מלאה עטים ועפרונות, נעלנו את המגירות והחלפנו את המיקום של מגירת הסכינים כדי שלא תהיה בטווח יד.

 

תינוק הוא יצור זוחל, פותח, מושך, מטפס, סקרן, טועם, וכל אלה נקודות שצריך לקחת בחשבון כשרוצים להפוך את הבית שלנו למקום בטוח עבורו. צעד ראשון בהכנת הבית לתינוק הוא ללמוד את זווית הראייה שלו. יורדים על הברכיים, ואולי אפילו נשכבים על הרצפה ומתבוננים מעלה. וואו, איזה שפע של הזדמנויות יש כאן לתינוק לפגוע בעצמו. חוט החשמל מהקומקום צריך לקצר או להרחיק מהשיש, את הטוסטר לאחסן ולעולם לא להשאיר אותו בתקע. אם יש חלונות צריך לדאוג לנעול אותם, ואם אין מנעול להתקין. את הווילונות יש לקפל כך שלא ינסה לטפס עליהם (ובתוך כך להפיל על עצמו את הווילון ואת המוט שעליו הוא מתוח.

 

ילדים נוטים לתפוס ולמשוך כל מה שהם מסוגלים לתפוס. כשאתם זוחלים על הקרקע נסו לאתר חפצים קטנים שהפעוט מסוגל לקחת ליד להכניס לפה ולהיחנק. זה כולל כפתורים, מטבעות, מכסי עטים, לולאות, פיצוחים או כל דבר בגודל הקטן מקופסה של פילם 35 מ"מ של פעם.

 

לעתים יש סכנה גם מהבגדים. ודאו שהבגדים מתאימים בגודלם לפעוט. תינוק פעלתן עלול לכרוך סביב צווארו חולצה גדולה מידיי, במהירות שיקשה לנו להגיבה עליה. יש להימנע משרשרות על הצוואר, בנדנות וכובעי מטפחת.

צילום: Spy Girl

צריך לוודא שהעריסה בטוחה: יש להוציא מתוכה צעצועים רכים וגם את הריפוד המקיף את המיטה, מייד לאחר שהתינוק כבר למד להיעמד במיטתו. הימנעו מרכישה של מיטות עתיקות. הן אולי יפות אבל לא בטיחותיות. המיטות העתיקות עלולות להכיל חומרים מסוכנים כמו עופרת, שאו שנצבעו בצע המכיל עופרת. שימו לב שהמרחק בין שלבי המיטה או הלול אינו עולה על 8 ס"מ, כדי שלא יכניס התינוק את ראשו בינהם וייתקע. בחרו עבור התינוק מזרן בגודל התואם את העריסה.

 

אין לתלות על מיטת התינוק שקית עם חיתולים או כל שקית אחרת. שקיות עלולות לגרום מוות מחנק. יש להימנע מצעצועים עם חוטים ארוכים או שרוכים, העלולים לגרום לחנק. צעצועים חדשים יש לבדוק שכל חלקיהם אינם ניתקים מן הגוף, כמו עיניים של בובה, או מדבקות של בימבה. אלה עלולים למצוא את דרכם היישר לתוך פיו של התינוק. את צעצועי המובייל יש להסיר מן המיטה עוד בטרם התינוק הצליח לגעת בהם.

 

יש לבצע בדיקה של תקינות הרהיטים ולראות שכולם יציבים, גם אם התינוק מושך אותם עם כל משקלו. ספריות יש להצמיד לקיר, וכך גם לגבי כל ריהוט העלול להוות סכנה, כולל שידת ההחתלה, העלולה ליפול עליו אם הוא פותח מגירה ונשען עליה. אם יש שולחן סלון עם פינות חדות, יש להתקין עליו גומיות בטיחות בקצוות, למקרה שהתינוק ייפול על הפינה.

 

כאשר אין אפשרות לרוקן מגירות מתוכנן המסוכן, צריך לדאוג לנעילתן. במקרה שיש מדרגות בבית, צריך להתקין שער גם בקומה התחתונה, כדי שלא יטפס, וגם בקומה העליונה, כדי שלא ייפול במורד המדרגות.

 

אם יש חדר שאינו בטיחותי יש לנעול אותו בכל עת, ולדאוג שהמפתח לא יהיה בהישג ידו של התינוק. גם דלת הכניסה לבית, שבשעות היום איננה נעולה, צריך לסגור עם בריח עליון, כדי למנוע אפשרות שהתינוק ייצא מהבית בשנייה שלא נשגיח עליו. הוא גם עלול לפתוח דלת ולהכניס את ידו הקטנה בפתח של צד הצירים ולגרום לפגיעה חמורה ואפילו לקטיעת אצבעותיו. לכן רצוי להתקין מנעולים, וגם להשתמש בהם ובמקביל להתקין מעצורי דלת, כדי שזו לא תיסגר על אצבעותיו.

 

רצוי לרכוש מטף כיבוי קטן ולהציב אותו במטבח, וזה טוב לא רק לילדים. אם הבית מחומם בגז או בנפט, חובה להתקין גלאי עשן וגלאי חד תחמוצת הפחמן.

 

אם אין אפשרות להגביל את ברז המים החמים בכיור, רצוי להוריד את טמפרטורת המקסימום של דוד החימום, ויש לזכור, שבקיץ גם השמש עלולה להביא לחימום חזק של המים ואז הם עלולים לגרום לכווייה אצל תינוק שסובב את הברז לצד הלא נכון.

 

כדי למנוע הרעלה יש להרחיק מן התינוקות חומרים כמו אבקת כביסה, אלכוהול, אמוניה, אקונומיקה, ויטמינים, חומרי ניקוי נוזליים ואבקתיים, מדללי צבע, מברשות לניקוי אסלות, נוזל לניקוי חלונות, סבון לכלים, צבעים, תוספי תזונה כמו ברזל ותרופות. חומרים מסוכנים יש להשאיר באריזה המקורית, עם האזהרות הכתובות עליה ולא להעביר למיכלים אחרים כמו בקבוקי שתייה ריקים, כדי שלא ישתמשו בהם בטעות, וכדי שהוראות הבטיחות וההוראות למקרי חירום יהיו בהישג יד במקרה של אסון.

 

הכנה ראשונית של הבית אינה פוטרת אותנו מהשגחה מתמדת כל הזמן. יש לשים לב כל הזמן לשינויים, לחומרים חדשים שנכנסים הביתה, ליכולת התנועה המשתפרת של הפעוט ולכך שהוא הופך מתוחכם יותר ויכול לקחת כיסא ולהעמיד אותו על השולחן כדי להגיע לאותו חפץ מסוכן שרצינו להרחיק ממנו.

 

ככלל, אם אנו לא שומרים על קשר עין, צריך להקשיב למה שהילד הקטן עושה. כך למשל, שימו לב אם פתאום משתרר שקט חשוד. זה עלול להיות השקט שלפני הסערה. שימו לכם תזכורת במחשב בכל כמה חודשים לבדוק מה השתנה, ומה צריך ריענון. ואסור לשכוח, הביטחון המירבי של התינוק מושג רק באמצעות השגחה צמודה של מבוגר.

 

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה