X
המאמר נשמר בהצלחה
המאמר כבר שמור במועדפים
מתי עוברים להשראת ביוץ
על תופעות הלוואי של איקקלומין
האם איקקלומין גורם נזק תמידי לרירית הרחם?
במהלך טיפול עם איקקלומין לא נדיר שרירית הרחם תיוותר דקה בשל ההשפעה נוגדת האסטרוגן של האיקקלומין. רירית תקינה לקליטת ההריון הינה רירית בעובי של 7 מ"מ ויותר. אין זה אומר שלא ניתן להרות עם רירית דקה יותר, אך רצוי לנסות להתגבר על תופעת הלוואי הזאת על ידי הוספת כדורי אסטרוגן (כמו פרוגינובה או אסטרופם) לתמיכה ברירית. אך לעתים עדיף לשנות את הטיפול ולעבור לזריקות להשראת ביוץ. בכל מקרה מדובר בהשפעה חולפת והרירית לא מושפעת לרעה מעבר למחזור בו טופלת.
האם בטיפול עם איקקלומין כדאי לשלב גם הזרעה?
השבחה של הזרע (למעשה הזרמה) והזרקתו לחלל הרחם אינה הכרחית כאשר מקבלים טיפול עם איקקלומין, במידה ונתוני ספירת הזרע תקינים. אבל, מאחר וטיפול עם איקקלומין עלול לגרום לריר צוואר הרחם להיות צמיג ומועט בכמותו, הדבר עלול לפגוע ביכולת של כמות מספקת של זרע לחדור לרחם ולהגיע למפגש המיוחל עם הביצית בחצוצרה. על כן, ישנן עדויות המעידות כי השבחה והזרעה משפרת את הסיכוי להרות גם כאשר נתוני הזרע תקינים לחלוטין. מאחר וההזרעה מתערבת (או משבשת) את קיום יחסי המין של בני הזוג, וכרוכה באי נוחות לאישה ואף בסיכון זעיר ביותר להחדרת זיהום לרחם, יש רופאים שאינם ממליצים להתחיל מיד עם הזרעות כאשר נתוני הזרע טובים, אך אם זמנכם "קצר" יש לשקול זאת.
מדוע נותנים גלולות בטיפולי פריון?
לגלולות מספר מטרות, לעתים רוצים פשוט לקצר את ההמתנה עד המחזור הבא, לעתים רוצים למנוע את תגובת השחלות לתרופת הדיכוי בפרוטוקול ארוך ולפעמים רוצים לדכא את רמות ה- FSH ובמקביל את הפעילות השחלתית.
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה