איך למנוע נחירות בזמן ההריון

שינה על הצד, המנעות מעישון וכרית גבוהה
|
הדפס
|
שמור

כ-30% מהנשים בהריון נוחרות, בעיקר בשליש השלישי להריון. למרות שנחירה היא דבר שבשיגרה בהריון, יש בנחירה משום סיכון לאם ולעובר, אם היא כרוכה בהפסקות נשימה, המונעות זרימת חמצן למוח ולעובר.

צילום: מאיה אהרוני

נחירות חזקות פוגעות במערכת הנשימה. השינה הטרופה גם גורמת לאשה ההריונית לחוש עייפה כל היום למחרת. אצל רבות זה גם גורם לעלייה בלחץ הדם. אחד המחקרים קובע, כי 14% מהנשים בהריון שנוחרות סובלות מיתר לחץ דם. מחקר אחר קובע, כי 52% מהן סובלות מנפיחויות ובצקות בפנים, בידיים, ברגליים ובכפות הרגליים, לעומת נשים שאינן נוחרות בהריון. אם לנחירות מתלווה תופעה של הפסקות נשימה ארוכות, הדבר עלול להשפיע על הגדילה של העובר, והוא עלול להיוולד במקשל לידה נמוך. כל הסממנים הללו עלולים להפוך הריון רגיל להריון בסיכון.

 

שינה על הצד עשויה למנוע נחירות אין הסבר מדעי מדוע נשים בהריון נוחרות, למרות שקודם להריון הן לא נחרו. אחת האפשרויות היא שהגורם לכך הוא ההורמון אסטרוגן, שבזמן ההריון מגיע לרמות גבוהות. עלייה ברמת האסטרוגן מעלה את כמות הליחה במעברי הסינוסים ובתעלות האף, וכך הממברנה לאורך האף מתנפחת וחוסמת את דרכי הנשימה, ולכן נשמע קול נחירה. רמות גבוהות של אסטרוגן בדם גם גורמיות לרפיון בשרירי הצוואר. השומן מסביב לצוואר יחד עם שרירים רפויים גורם אף הוא לנחירה. הנחירה גם קשורה לעלייה במשקל בזמן ההריון. היקף הצוואר גדל. דבר זה גורם לחסימת דרכי הנשימה העליונות ולכן לנחירות.

 

גם הימנעות מעישון, כולל עישון פסיבי, שכן העשן גורם להצטברות ליחה בגרון ולחסימת דרכי הנשימה. בזמן השכיבה רצוי להרים את הראש על כרית מוגבהת או על מגבת מקופלת. דבר נוסף שעשוי לעזור הוא אינהלציה של אדים לפני שהולכים לישון.

 

למרות שברוב המקרים הנחירות נפסקות לאחר הלידה, עצם הנחירה בזמן ההריון צריכה להדליק אור אדום. אם את ממשיכה לנחור, בקשי מרופא עצה כיצד לעצור את הנחירות.

אם אינך יודעת אם את נוחרת או לא, שאלי את בן הזוג ובקשי ממנו לעקוב אחרי הנשימה שלך לאחר שנרדמת. אם את משמיעה קולות של נחירה, ולאחר מכן הפסקה, דווחי על כך לרופא שלך כדי שיוכל לוודא שאין אצלך הפסקות נשימה, ואם יש כאלו הוא ימליץ על טיפול למניעת הנחירה.

 

יש לך שאלות בנושא? היכנסי עכשיו לפורום הריון ולידה - הריוניות ומומחים מדברים של פורטל דולה למשפחה.  

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
2. דליה 05/05/2015, 09:58:39

היי, גם לי הייתה אותה הבעיה של נחירות בהריון והשתמשתי במרחיב נחיריים שעזר לי המון! לינק למדשופ: http://www.medshop.co.il/%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%99%D7%91-%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%99.html שמחתי לעזור, דליה

+ השב
 
1. נשימה בריאה 12/11/2011, 14:14:04
רעש הנחירה מופק בגרון, כאשר אוויר עובר על רקמות חלשות ומרטיט אותן.
לנשימה תקינה – הסרעפת צריכה להיות מסוגלת לנוע מטה לשאיפה, ומעלה לנשיפה.
ככל שההריון מתקדם - טווח התנועה האפשרי של הסרעפת מצטמצם, והיא נאלצת להפעיל כוח רב יותר כדי ליצור שאיפה.
בשכיבה, בגלל שינויים בתנוחת הגוף, בכוחות הכובד ובזרימת הדם – נדרש כוח רב עוד יותר לשאיפה.
כלומר, שאיבת אוויר חזקה בשאיפה + התחזקות שלה בשכיבה + התרופפות של רקמות בגרון + התרחשות כזו כל לילה = = > נוצר אפקט מצטבר שיוצר נחירה.
ככל שהכוח רב יותר, והרקמות רפויות יותר – כך מתעצמת הנחירה.
נחירה אינה רק מטרד אסטטי או מקור לבדיחות. הנחירה היא רעש דציבלי, וחשיפה קבועה לדציבלים גבוהים פוגעת בשמיעה, בגלי המוח, ובתקינות מערכות פיזיולוגיות בגוף.
נחירה שאינה מטופלת אכן מתפתחת בדרך כלל להפסקות נשימה בשינה, ואלה חייבות טיפול כי הנזק הבריאותי הכרוך בהן – עצום.
אם לאחר הלידה וההתאוששות הנחירות נותרו בעינן – חשוב ללמוד להסדיר את הנשימה כדי שהשרירים המעורבים יתחזקו חזרה, והנשימה בלילה תירגע.
=.=.=.=.=.=.=
גילוי נאות – אני מלמדת נשימה בריאה בשיטת בוטייקו, ומידע נוסף ניתן למצוא ב-http://www.nbr.co.il
+ השב