כריך אנשובי וביצים

כריך אנשובי שוודי קלאסי עם כל התוספות
|
הדפס
|
שמור

הבסיס להכנת הכריך השוודי הזה הוא בחירת הלחם. אפשר להשתמש בלחם כפרי מלא, ולפרוס אותו בצורה שתאפשר פרוסות גדולות במיוחד. הילדים בדרך כלל אוהבים אותו עם לחם לבן, בלי ה"קשה". לאחר שבחרתם את סוג הלחם שתרצו להשתמש בו, התחילו להכין את כל שאר המרכיבים של הכריך.

צילום: נעמי גטניו

האנשובי השוודי הוא שונה מהאנשובי שנמכר כאן בצנצנות קטנות או בקופסאות שימורים. טעמו מתוק יותר, מרקמו חלק ואפשר לקנות מפולט או עם עצמות. את הכריך אפשר כמובן להכין עם האנשובי הרגיל, אבל אם יזדמן לכם להגיע לשוודיה, אל תשכחו לטעום את כריך המקורי. 

 

מצרכים להכנת שני כריכים (מנה אחת):

  • שתי פרוסות לחם לפי בחירתכם
  • חמאה (לא חובה)
  • שתי ביצים קשות (אפשר גם ביצה אחת)
  • לימון
  • עלי חסה (ערבית או העלים החיצוניים של האייסברג)
  • עגבניה
  • שמיר טרי
  • אנשובי

 

אופן הרכבת הכריך:

  1. מורחים מעט חמאה על הלחם (אפשר גם בלי).
  2. מניחים עלה חסה יפה וגדול על כל פרוסה.
  3. מניחים שתי פרוסות דקות של עגבניה על החסה.
  4. פורסים את הביצים הקשות ומסדרים אותן יפה על החסה.
  5. מניחים כמה חתיכות של פילה האנשובי על הביצים.
  6. מקשטים בפרוסות דקות של לימון ובשמיר.

 

מומלץ לאכול בעזרת סכין ומזלג.

 

בתיאבון!

 

תגובות הגולשים
1. רוברט 15/08/2017, 19:02:21

מדהים

+ השב