גברים והריון: להבין את האשהכך יכול בן הזוג לקחת חלק בחוויה
כשגבר מגלה שזוגתו בהריון, הוא בדרך כלל נכנס לתחום שאין לו לגביו שום מושג. יש אמנם גם נשים שאינן מדברות על לידה ועל ילדים לפני שהן מגיעות לשלב הזה בחייהן, אבל בין גברים כמעט שאין שיחות חולין על תינוקות ועל ילדים, ובוודאי לא על הריון. זוהי טריטוריה מאוד בלתי מוכרת עבורם. צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון מתחילת ההריון הגבר צריך לנסות להבין את הצרכים המשתנים של בת הזוג. ההריון הופך אותה לרגישה הרבה יותר מקודם. זה לא שהיא "בוכה סתם". ההורמונים משתוללים, והיא צריכה להתמודד עם פרצי רגשות ועם שינויים בגוף שלה. היא גם עייפה מאוד בגלל כל השינויים. רוב הנשים בהריון בשעה 9 בערב כבר רוצות לישון. יש נשים שבכלל חשות מאוד מוזר לשאת יצור זר בתוכן. והיצור הזה גדל מיום ליום, כובש כל חלקה טובה ומשתלט על הגוף. הוא דוחק את האברים הפנימיים שלה כדי שיהיה לו מקום לגדול, דוחף את הקיבה הצידה, את הלב למעלה, את המעים למטה וגורם לה לצרבות. הוא קובע את התפריט היומי שלה ודורש ממנה לאכול תרכובות מוזרות של אוכל כדי לספק את צרכיו. לאט לאט האשה עולה במשקל, כשתוספת המשקל מתחלקת בין העובר עצמו, השיליה, הרחם, תוספת הדם, וכל השאר כפי שמפורט בכתבה: עלייה במשקל בהריון.
ביגוד: כבר בשליש הראשון להריון, האשה מרגישה לא נוח בבגדים הרגילים שלה. עוד אי אפשר לקנות בגדי הריון, כי אלה מתאימים רק לחודשים מתקדמים, אבל קשה כבר להיכנס למכנסיים הרגילים. השדיים רגישים, וכואב גם ללבוש חזיה. לעתים גם צריך לקנות חזיה במידה גדולה יותר כבר בשלב מוקדם של ההריון. תפריט: תחילת ההריון היא אולי הזמן המתאים לשניכם יחד לפנות לדיאטנית, שתכין לשניכם תפריט בריא ומזין. רוב הגברים, בזמן ההריון של בת הזוג, מעלים משקל בעצמם, כפי שעולה מן הסקר שפורסם באחרונה בפורטל דולה. אם שניכם תשמרו על תזונה נכונה, ההריון יהיה בריא יותר וגם אתה לא תישאר בהריון, אחרי שהאשה כבר תלד.
ריחות: בשליש הראשון להריון רוב הנשים חוות את "בחילות הבוקר" הנמשכות למעשה בכל שעות היממה. חוש הריח שלהן מתחדד בהריון, ולכן הן רגישות מאוד לריחות של בישולים. אם זה גורם לה לחוש בחילה, זה הזמן שבן הזוג יכול לוותר על תבשילים ולאכול אוכל קר. היא גם עלולה להיות רגישה לריח הזיעה של בן הזוג. הקפידו על היגיינה אישית, על ריח נעים, דיאודורנט, וגם אם מתבשמים, השתמשו בריחות לא חריפים.
תקשורת: מאוד חשובה תקשורת פתוחה בין בני הזוג כדי להבין את הצרכים המשתנים אצל האשה. היא מתחברת להריון, כי אין לה ברירה, אבל אתה לא. הגוף שלך אינו שותף מלא לתהליך, ולכן גם התהליך הרגשי אצלך הרבה יותר מצומצם. בתקופה זו עדיף להימנע מוויכוחים מיותרים, ולא לפלוט קלישאות כמו "הריון זה לא מחלה", כי זה סתם מרגיז. אם האשה מבקשת לשמור בסוד את דבר ההריון, עד אחרי שיתקבלו תוצאות הבדיקות המרכזיות, צריך לכבד את זה. אם חלילה יהיה צורך רפואי להפסיק את ההריון, היא עלולה להיות במצב לא נעים, כשישאלו אותה באיזה חודש היא ואם בכלל כבר ילדה את התינוק.
בדיקות: ההריון מזמן שורה של בדיקות, רובן אצל האשה. גם הגבר יכול לתרום את חלקו בכך שהוא מבצע לבדו את הבדיקות הגנטיות, שבהן צריך זיהוי גנטי של רק אחד משני בני הזוג. אם אפשר, הצטרף אליה לכל הבדיקות האחרות: אולטרה-סאונד, שקיפות עורפית, סקירת מערכות, מי שפיר, סקירה שנייה מורחבת. אם שניכם מגיעים יחד לרופא, אל תהסס לשאול שאלות, כי הרופא הוא שבדק, אצלו נמצאות כל התוצאות והוא מוסמך יותר מכל אחד אחר לנתח את התוצאות.
תוצאות: דיקור לבדיקת מי שפיר הוא הליך פולשני, ואחריו צריך לנוח מנוחה מלאה 48 שעות. לאחר מכן אפשר לבצע פעילות מוגבלת עוד 24 שעות. זו ההזדמנות לקחת על עצמך עוד מטלות באחזקת הבית. תוצאות הבדיקה מגיעות אחרי 3 שבועות בדיוק. את הזמן הזה אל תבלו בציפייה דרוכה לתוצאות, אלא נצלו את הזמן ליציאות, לבילויים, להסחת הדעת, לחיזוק הזוגיות.
סקס: אחת השאלות הגדולת בהריון היא שאלת הסקס. לעשות או לא? המחקרים אומרים שזה רצוי ומומלץ וגם אין שום סכנה לעובר. סקס גם אומר לאשה שלמרות כל השינויים בגופה, שחלקם היא אינה אוהבת, היא עדיין מאוד נחשקת. רק אם לאשה יש היסטוריה של הפלות, או שההריון בסיכון גבוה, מומלץ להימנע. בכל מקרה, כדאי לנהוג בעדינות, ולשים לב שהשדיים שלה מאוד רגישים למגע בתקופה זו.
פורומים: האינטרנט פתח עולם שלם של תמיכה הדדית של נשים בהריון. לא תמיד יש לאשה חברה קרובה הנמצאת במצבה, שאפשר להתחלק איתה בחוויות, לשאול שאלות ולקבל תשובות. הפורומים באינטרנט מספקים תשובות של אנשי מקצוע, בתחומים שונים, וגם קשר בין נשים בעלות ניסיון, המוכנות לחלוק את נסיונן עם אחרות. נוצרות חברויות נפלאות בין הנשים, וגם הגברים מוזמנים לשאול.
הכנה ללידה: השליש השני של ההריון נחשב "ירח הדבש" של ההריון. הבחילות בדרך כלל נעלמות, הגוף מסתגל למצב החדש, הבטן יוצאת, והאשה בשיא פריחתה. לקראת סוף השליש השני מגיע מועד קורס הכנה ללידה. זו ההזדמנות שלך ללמוד איך תוכל לעזור לזוגתך ברגעים הקריטיים בחדר הלידה. קח חלק פעיל בקורס. היה שותף להכנת תוכנית הלידה. למד את כל סוגי ההתערבויות הרפואיות האפשריות, את כל סוגי הזירוז הקיימים, כי ברגע האמת, אשתך תהיה עסוקה בלידה ואתה הוא זה שיצטרך לעמוד מול הצוות הרפואי ולעצור אותו מלעשות משהו לא רצוי. זו אחריות שלך להבין את התהליכים, לדעת איך אתה יכול לעזור ולסייע להפחית את הכאבים, ואיך לעודד אותה.
אבהות: לא משנה כמה התכוננת להיות אבא, לעולם זה לא מספיק. אמנם לא צריך להוציא רישיון, אבל אבהות היא לא דבר שבא בקלות. יש שורה של מטלות חדשות, ובעיקר אחריות חדשה, לבן אדם, תינוק חסר ישע, שתמיד יהיה הילד שלך. למד מתוך ספרים, מהאינטרנט, מחברים, מבני משפחה, מאשתך. בדרך כלל האינטואיציה האימהית והידע שהיא צברה, הם מאוד נכונים.
בהצלחה!
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
7. אשה 10/04/2019, 19:22:27
אני בהריון ראשון ומרגישה ריחוק והנוכחות של בעלי מעצבנת אותי מעדיפה לישון לבד זה תקין??
6. רובי 31/08/2017, 23:11:02
אישתי בהריון ראשון, חודש רביעי עכשיו. השאלה שלי היא לנשים פה. אני באמת משתדל להיות בסדר כל הזמן ולדאוג לכל מה שהיא צריכה ולהבין את המצבי רוח שלה וכל העניינים.. אבל בזמן האחרון היא ממש שונאת אותי. אני יודע בוודאות שלא עשיתי שום דבר רע. גם כי אני יודע מתי עשיתי משהו לא נכון וגם כי שאלתי אותה יותר מפעם אחת אם עשיתי משהו. האם זה נורמלי שהיא תמיד עצבנית עלי? האם זה חלק מתהליך ההריון או שאולי זה באמת משהו שאני עשיתי?
6.2. יפעת 06/09/2017, 13:33:48
רובי, אתה נשמע לי מתחשב ואכפתי. תבין, בהריון דברים משתנים "האדמה רועדת" גם אם התכוננתם לזה, יש שינויים בגוף ובכלל בתפיסה שכל אחד לוקח את זה אחרת. לפעמים אחרים נדחפים ומייעצים ובעצם משחקים אותה מבינים מה עובר על האישה, כשבפועל הכל אינדווידואלי. תנסה לשים את עצמך במקום הזה ואולי תוכל להזדהות עם חוסר הסבלנות שלה כלפיך, אולי זה פשוט יוצא על האדם שהיא יודעת שיבין במקום על כל יתר העולם. לפעמים יש הרגשה כזו של "לבד" שמשתלטת - "אני לבד בתוך כל זה". אני חושבת שתקרא קצת מהצד, על ההריון, תראה התלהבות לקראת הסקירה הראשונה והשניה, שתרגיש שאתם ביחד בתוך כל זה. אולי גם תעשה לה הפתעה, עיסוי (שים לב שזה אצל מי שמורשה לטפל בנשים בהריון) משהו שירגיע אותה ויכניס לה קצת שלווה. העיקר שיהיה המשך הריון תקין ולידה קלה במועד :)
6.1. אחת שיודעת 01/09/2017, 23:14:10
אני בטוחה שזה לא משהו שאתה עשית :) אין ספק שנשים סובלות ממצבי רוח בעקבות שינויים הורמונליים בזמן ההריון, כמו שאין ספק שגבר יכול לפרש התנהגות כזו או אחרת במושגים של אהבה ושנאה. העצה היחידה שלי בעבורך היא: למרות הקושי, והוא ישנו, תשתדל להמשיך לתמוך ולהבין.... בסוף זה עובר! בנוסף, זה גם משתנה מהריון להריון, בהריון הראשון שלי לא יכולתי לסבול את הנוכחות של בעלי ובהריון השני לא יכולתי להיפרד ממנו. בהצלחה!!
5. סינדי 04/02/2017, 11:13:26
אני בהריון ראשון.. לפני סקירה כנראה חודש רבעי כבר מרגישה מעט את העובר ובעיקר שינוי בריחות שזה מאוד קושר אותי לעובר.. בן הזוג שלי רוצה שאעשה הפלה, כי הוא צעיר ממני ולא מוכן להיות אבא( על אף שהוא אוהב אותי זה לא קשור) האם לשמור את ההריון? או לא? מה אומרים?
5.2. חלי 16/04/2017, 23:11:55
נסו לדבר עם ההורים שלכם
5.1. טלי 30/03/2017, 19:23:06
היי סינדי:) אל תוותרי על התינוק הזה!! לדעתי הוא לא צריך לשלם על הטעות. שהוריו היקרים עשו...אני מאמינה שייצא לך סוכריה מתוקה כל כך שאת לא תתחרטי לרגע שילדת אותו. יש אגודה שנקראת אפרת . הם תומכים ביולדת בכל מה שצריכה (טיטולים, עגלה ,לול וכו' .. ) יתרה מכך אף אחד לא יודע אילו השלכות יהיו לך במידה וחלילה תעשי הפלה . לרוב כולן מצטערות ... סוף מעשה במחשבה תחילה.
4. מיכל 26/12/2016, 05:41:55
אניבהריון עם תאומים יש לי שאלה יותר מתגובה למה הגבר שלי לאנוגע בבטן לא מלטף זהנורמלי זה כאילו ההריון הזה שלי בלבד
1. גבר 06/09/2014, 15:21:36
אשתי נכנסה להריון ראשון. והיא מאד מבולבלת ורוצה להפסיק אותו. היא לא מוכנה לדבר עם אף אחד ואני לא יודע מה לעשות. הוסף תגובה
|
קישור לפורומים:
כתבות בנושא:
|