מחממים את החורף

משחקים עם אוכל גם בחורף - איש שלג ומפלצת
|
הדפס
|
שמור

בלי ששמנו לב השנה האזרחית עוד רגע מגיעה לסיומה וכמו בכל שנה בסוף דצמבר, מזג האוויר מתעתע בנו בכל פעם מחדש.

צילום: נעמי גטניו

מכירים את הקטע הזה שהלילות והבקרים קפואים, אבל ברגע שהילדים מגיעים למסגרת, עטופים כמו דובי קוטב קטנים, השמש פתאום מחליטה לצאת? אבל לא סתם לצאת, היא יוצאת במלוא הדרה ומחממת את האוויר בצורה כה יסודית עד שאפילו הפרחים והדבורים מאמינים שהקיץ כבר הגיע. מצד שני, אם יום אחד נחליט לשלוח את הילדים עם בגדים קלילים יותר, ברור שהשמש תתחבא מאחורי ענן בשנייה שנצא מהבית. אז מה עושים אתם שואלים? מלבישים את הילדים בשיטת הבצל וכך ניתן לקלף את השכבות בהמשך היום וגם להחזיר אותן בהתאם לצורך. קצת מסורבל אבל מאוד אפקטיבי.


באופן לא מאוד מפתיע, ילדים, וגם מבוגרים, נוטים לחלות בחורף יותר מהרגיל בגלל שהם מרבים לשהות בתוך חדרים סגורים בגן ובבית הספר. בגלל הקור והגשם האוורור בכיתה או בגן הרבה פעמים מועט ולא מספק ובשילוב עם וירוסים ומחלות התוצאה כבר ידועה מראש. אז איך אפשר לחזק את המערכת החיסונית של הילדים באמצעות התזונה כדי שלא יחטפו כל זיהום ויראלי שחבריהם מביאים לגן ולכיתה?


ביקשתי מדפנה שטרן, דיאטנית קלינית לחלוק עמנו מספר טיפים קלים ליישום למטבח החורף של הילדים:
"בחורף חשוב לשמור על חום הגוף, ולספק עזרה לגוף במקרי התקררות או מחלות חום. כהכנה לחורף, נהוג לחשוב שצריך הרבה ויטמין C כמניעה למחלות. ואומנם צריך שיהיה מספיק, אבל אם צורכים כמות גדולה זה גם מקרר את הגוף.
כדי לשמור על חום הגוף רצוי לאכול מזונות מבושלים וחמים, כמו מרקים עם ירקות ושורשים, תבשילי קטניות ודגנים מלאים, דייסת קוואקר. להוסיף למאכלים תבלינים כמו קינמון, זנגביל, כמון וקימל. מומלץ להוציא ירקות מהמקרר כמה זמן לפני הארוחה כדי שלא יהיו קרים מאד. אפשר לאכול מזונות עתירי ויטמיןC כמו פירות הדר, תותים, קיווי- אך במידה, בגלל שהם מקררים את הגוף. מומלץ להחליף סוכרים מעובדים בסוכרים פחות מעובדים כמו סילאן טבעי, דבש (מותר רק מעל גיל שנה), מייפל טבעי; ולהחליף קמח לבן בקמח מלא.


למקרה של הצטננות רצוי להחזיק עלי זעתר, קורנית או צתרה ולהוסיף אותם לבישול של רוטב עגבניות או תבשילי סיר או קדרה. אפשר גם לחתוך בצל יבש ולערבב אותו עם שתי כפות דבש. להניח עד שיוצא ממנו המיץ ואז לשתות."


אז בהמשך לעצות המצוינות של דפנה, כמה טיפים לגבי השימוש בתבלינים המחממים.
ניתן להוסיף תערובת תבלינים לקציצות, במרקים וגם באפייה. קינמון וזנגביל הולכים מצוין בחליטה או עם תפוח עץ אפוי וגם בתוך עוגה בחושה עם קוביות תפוח ומעט ציפורן. אפשר גם להכין עוגות שמרים עם קינמון או עוגיות ג'ינג'ר שבדיות שמכילות גם הן קינמון, זנגביל וציפורן. מתכון לעוגיות ג'ינג'ר שבדיות מקוריות ניתן למצוא כאן.


קימל ניתן לכלול בסלט כרוב או בלחם ביתי. כמון מתאים למגוון מאכלים החל מחומוס ביתי, תפוח אדמה אפוי, בקציצות דגים וגם בקציצות בשר וירק. אל תחששו לנסות ולהתנסות בשילובים שונים של התבלינים והמזונות המחממים.

 

הרבה בריאות!

 

אתם רוצים לבנות איש-שלג?

איש שלג - עיצוב וצילום: נעמי גטניו 

מתכון:

באגט עם גבינת קוטג': ראש וגוף של איש השלג

סלט ביצים: פרח

גבינת לאבנה מוזלפת: פתיתי שלג

גבינת מוצרלה: משולשי שלג

גזר, מלפפון, פלפל אדום, פלפל גמדי, צנונית: פרצוף של איש השלב, כפתורים, קישוטים, לבבות וכוכבים

 

מפלצת מתפלצת בצלחת מעופפת

מפלצת - עיצוב וצילום: נעמי גטניו

מתכון:

בייגלה עם גרעיני חמניות ודלעת: פרצוף

גבינת שמנת 5%: ממרח בבייגלה

עגבניות שרי: עיניים

משולש גבינה מותכת: קישוט

מלפפון גמדי: לשון, תנין קטן וצפרדע קטנה

גבינת מוצרלה: כוכבים

פלפל אדום ובצל ירוק: מחושים עם לבבות

גזר וכרוב סגול: קישוטים

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה