סקונס שבדי של נעמי

מתכון מהיר ופשוט להכנת סקונס טעים וממכר
|
הדפס
|
שמור

אין כמו ריח וטעם של לחם ביתי שזה עתה נאפה, אבל למי יש זמן לעבוד שעות, לחכות לתפיחה ראשונה, שנייה וכו', רק כדי ליהנות מלחמניות טריות?

צילום: נעמי גטניו

בזמן שכולנו עובדים שעות ארוכות, עסוקים בהסעות של הילדים לחוגים, ובעיקר מחפשים לקצר תהליכים, רוב האנשים יוותרו על התענוג של אפייה עם שמרים, למרות הכיף הגדול שבדבר.

 

אז אם אתם כן רוצים את החוויה של אפיית לחמניות טריות, בלי השקעה רבה מדי, המתכון שלי לסקונס שבדי בדיוק בשבילכם. זמן הכנת המצרכים והערבוב 5 דקות בקושי. אפייה עוד 10 דקות. אל תשכחו לחמם את התנור לפני שאתם מתחילים, כדי שכבר יגיע ל-250 מעלות בזמן שמגש הסקונס מוכן לקפוץ לתנור.

מצרכים ל-6 סקונס קטנים - אפשר להכפיל ולשלש כמויות בקלות, רק אל תגזימו עם כמות אבקת האפייה:

2.5 דציליטר קמח חיטה מלאה (כוס)

2 דציליטר קמח חיטה (קצת פחות מכוס)

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

0.5 דציליטר שמן קנולה (3.5 כפות)

2 דציליטר חלב (קצת פחות מכוס)

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-250 מעלות.
מערבבים את הכל החומרים היבשים בקערה.

מוסיפים חלב ושמן ומערבבים היטב.
לשים את הבצק עד שהוא חלק, ומחלקים לשש חתיכות שוות.

יוצרים שישה כדורים ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה.

אופים באמצע התנור במשך כ-10 דקות. מציצים לתנור אחרי 8 דקות כדי לוודא שהסקונס לא נשרף.

חוצים כשהסקונס חם, ואוכלים בכיף עם ממרח לבחירתכם (אבל הכי טעים עם מעט חמאה או חמאה וריבת תפוזים - יאמי!)

בתיאבון!

תגובות הגולשים