הנקה וחופשה

טיפים למי שטסה עם התינוק וגם למי שטסה בלעדיו
|
הדפס
|
שמור

את אמא מניקה ומתכננת לטוס בקרוב? במיוחד עבורך, מקבץ טיפים למי שטסה עם התינוק וגם למי שטסה בלעדיו.

צילום: מאיה אהרוני

לאמא שטסה עם התינוק:

1. בטיסה: מומלץ להניק בזמן ההמראה והנחיתה כדי שפעולת היניקה תקל על תחושת הלחץ באוזניים אצל התינוק.

2. נסיעות ברכב: מומלץ לתכנן מספיק עצירות והפסקות להנקה (במקום לתכנן נסיעות ארוכות רציפות בכבישים בלתי מוכרים) .

3. לו"ז רגוע: כדאי לתכנן לוח זמנים שהוא משמעותית פחות עמוס לעומת טיול, שבו משתתפים מבוגרים בלבד.  בסביבה חדשה ומלאת גירויים תינוקות נוטים להתעייף מהר מהרגיל,  ולכן כדאי מראש לתכנן זמני בטלה ומנוחה.

4. תינוקות שכבר התחילו את המעבר למוצקים: חופשה היא שבירת שגרה. אל תתרגשי אם בימי החופשה התינוק יאכל פחות מזונות מוצקים ממה שאכל בבית בימים שלפני היציאה לחופשה.
אין צורך לסחוב אתכם בלנדר מוט ומיכשור ייעודי להכנת מנות של מזונות מוצקים. תמיד אפשר לרכוש פירות רכים ואבוקדו בחנויות המקומיות וגם לברור מתוך המנות במסעדה או במלון מאכלים שיכולים להתאים.
מאוד יכול להיות שבימי החופשה התינוק יינק יותר ויאכל פחות מזונות מוצקים. זה הגיוני ותקין.
עם החזרה הביתה תגיע גם החזרה לשגרה.

5. שבירת שגרה: אם את רגילה לשגרת התנהלות יומיומית מסוימת עם תינוקך- חשוב לעשות תיאום ציפיות. שינוי המקום, שינוי האווירה והחוויות החדשות שהתינוק נחשף אליהן בחופשה כרוכים לרוב בשינוי השגרה, שהתקיימה בבית. יכול להיות שתדירות ההנקות תשתנה, יכול להיות שזמני השינה ישתנו ועוד. מינשא נוח יכול לעזור מאוד - גם להקל על תהליך ההרדמות, גם נוח להנקה תוך כדי תנועה, והמינשא גם יוצר סביבה בטוחה ומוגנת, שמאוד נדרשת כשיש עודף גירויים.

6. תוספת מים: אל תשכחי שחלב אם הוא גם מקור למים. על פי ארגוני הבריאות, אין צורך לתת מים לתינוקות יונקים בני פחות מ-6 חודשים. בימים חמים כדאי להציע הנקה באופן תכוף מהרגיל כדי לוודא שהתינוק מקבל מספיק נוזלים ולא מתייבש.

 

לאמא שטסה ללא התינוק:

1. משאבת חלב: אל תשכחי משאבה (ותוודאי טוב טוב טוב שארזת את כל החלקים). על מנת לשמור על אספקת חלב ולהימנע מגודש, סתימה ודלקת בשד חשוב ביותר לשאוב חלב בערך באותה התדירות שבה הנקת בבית. היזהרי מהפסקות ארוכות בין השאיבות.

2. היכן לארוז את המשאבה? כדאי לשים את המשאבה בתיק שאותו תקחי למטוס ולא במזוודה הגדולה, למקרה שהמזוודה תלך לאיבוד או שהגעת המזוודות תתעכב.

3. כמה חלב להשאיר לתינוק? כמה חלב שאוב להכין מראש כמלאי? כדאי להשאיר כליטר חלב שאוב ליממה (אם יש אפשרות תשאירי קצת יותר). אם את משאירה חלב אם קפוא, חשוב לוודא מראש שהתינוק מסכים לשתות חלב אם מופשר.

4. להקפיא מנות בכמויות שונות: כשאת מכינה מלאי ומקפיאה את החלב, הקפיאי שקיות עם כמויות שונות - חלק 30 מ"ל, חלק 60 מ"ל וחלק 120 מ"ל. הקפאה בשיטה כזאת תעזור למנוע בזבוז. למשל אם התינוק בדרך כלל אוכל מנה של 120 מ"ל ויפשירו לו 120 מ"ל והוא ירצה עוד בסיום המנה, יפשירו לו רק 30 מ"ל ולא עוד שקית של 120 מ"ל שרובה תישאר ותישפך.

5. חזרת הביתה? אם תרגישי עם חזרתך ירידה בכמות החלב - הנקות תכופות מהרגיל והחלפת צדדים מספר פעמים (יותר מפעמיים) בכל הנקה יעזרו לשדר לגוף להגביר ייצור ולהחזיר את השפע.

 

שתהיה לכן חופשה חלומית עם המון חוויות!!!

לשאלות בנושא, הצטרפי עכשיו לפורום הנקה - להעניק באהבה עם צוות מומחים רב מקצועי של פורטל דולה למשפחה


על הכותבת: מירי פבזנר- יועצת הנקה מוסמכת IBCLC, בעלת תואר ראשון ברוקחות, מדריכת עיסוי תינוקות
מירי פבזנר - הנקה. בריאות. תזונה
www.miripevzner.com

 

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה