יש כמה פתרונות עוקפי מזגן, שמנסים להתגבר על הבעיה. חלקם הגדול אינו בטוח לילדים. תנורי ספירלה בזבזני חשמל היסטריים, והם גם מאוד מסוכנים. לאמבטיה מתאים מפזר חום, אבל בסלון הוא ירעיש, ולא יאפשר לצפות בטלוויזיה. עדיף רדיאטור, הבנוי מצלעות מתכת שתפקידן להפיץ את החום לחלל החדר, אבל לשמור על טמפרטורה נמוכה ובטוחה יחסית למגע. החום שרדיאטורים מפזרים הוא בדרך כלל נעים ולא מייבש, והם מווסתים היטב את הטמפרטורה. הבעיה היא שהם יקרים בקנייה, מחממים באיטיות ובסוף החורף אין איפה לאפסן אותם.
רוב ההורים יסתפקו בתנורי חימום המחממים רק חלק אחד או חדר אחד של הבית ולא את כולו. השנה השיקו בישראל את טורבו הוריקן WINTER, במותג גולד ליין עם גופי חימום קרמיים היוצרים תחושת חום נעימה . פיתוח המוצר נמשך למעלה משלוש שנים בהשקעה של למעלה מ-800 אלף ש"ח והוא רשום כפטנט. כולל חימום קרמי ומכשיר אדים קרים, אינו מייבש את האוויר בחלל החדר, בטיחותי לשימוש בחדרי ילדים ובעל אמצעים חסכוניים בחשמל. העיצוב האנכי של המכשיר מקטין את השטח הנחוץ לו הן בזמן השימוש והן בזמן האיחסון.
לדברי מנשה חיים, סמנכ"ל חברת יוסף חיים, המווקת את המותג, "בשנים האחרונות השקנו את מאוורר העל טורבו הוריקן, לאור ההצלחה חשבנו לפתח מוצר חימום לחורף שישלב בתוכו פתרונות יצירתיים ואפקטיביים. ערכנו קבוצת מיקוד ונוכחנו לראות שבעת רכישת מוצר חימום קיימות חששות בטיחות, תחושת חנק של אוויר חם, זלילת חשמל, עיצוב ונפח המוצר. בנוסף, טענו הצרכנים כי בעונת החורף רובם משתמשים במכשיר אדים קרים או מתקני לחות שונים בכדי להפיג את תחושת היובש באוויר. מייד התחלנו לחשוב איך ניתן לפתח מוצר הפותר את החששות הללו וכך יצרנו את מחמם העל טורבו הוריקן WINTER. מדובר במוצר ייחודי שטרם נראה כמותו".
מאוורר הטורבו כולל רכיב חימום קרמי- שאינו מייבש את האוויר ואפשר לשלוט בקלות על הטמפרטורה הרצויה חדר. המכשיר מחמם במהירות וחסכוני בחשמל-בעת כיוון לרמת טמפרטורת החדר ויש בו מנגנון המנתק את פעולת המכשיר במקרה של נפילה. יש גם טיימר לכיבוי אוטומטי שניתן לכוון עד 8 שעות. אפשר להפעיל בנפרד את מכשיר החימום ואת מערכת האדים. המחיר: 499 שקלים.
לחדרי ילדים מתאים גם רדיאטור, אבל מהדגם הבטיחותי עם כיסוי על צלעות הברזל. הרדיאטור גוף מתכת עשוי צלעות ברזל, בתוכן עובר בדרך כלל שמן. כשהרדיאטור נדלק, החום מתפשט בתוכו בקלות בעזרת השמן ומופץ משם לכל החדר. רדיאטורים הם מוצרי חימום מומלצים במיוחד למשפחות עם ילדים, משום שהם לא דליקים ובדרך כלל לא יגרמו לכוויות. יתרון חשוב נוסף של הרדיאטור הוא וויסות החום. תנורים בדרך כלל לא מגיעים עם וסת כזה והמפזרים הממוצעים יציעו כמות מוגבלת של דרגות חום. לעומת זאת, רדיאטור כולל כמעט תמיד סקאלת טמפרטורה ואף וסת חום משוכלל יחסית, מה שמאפשר לכם לשלוט בצורה מדויקת מאוד על חום החדר.
מי שיש לו מזגן מותקן יכול לשנות את המצב לחימום. המזגן גם נחשב חסכוני בחשמל מבין כל המשפחה של מוצרי חימום ולכן הוא פופולרי, אם כי בימים קרים במיוחד הוא עלול לא להספיק. ברוב הבתים יש מזגן שיכול לחמם בחורף. הוא חסכוני יחסית, נמצא רחוק מהישג היד של הילדים הרכים, ומחמם מהר. אבל האוויר בחדר מתייבש, ואם לא מוסיפים מכשיר אדים קרים, ההתייבשות מובטחת.מי שמעדיף להתחמם מלהבה אמיתית יכול להצטייד בקמין מוסק בעצים עם ארובה המיתמרת עד הגג.
פתרון עתיק שכבר יצא מהאופנה ועכשיו חוזר בגדול הוא חימום רצפתי המותקן בזמן הבנייה או השיפוץ מתחת לקרמיקה או הפרקט. החימום הזה מחייב היערכות מראש בדומה לקמין, שגם הוא מחייב התקנה מסיבית ויקרה.
אפשר לקנות היום קמין שפועל בעזרת עץ או נפט. אלו מוצרי חימום מעולים, שמחממים בתים שלמים. עם זאת, ההתקנה שלהם יקרה והם נחשבים למזהמים מאוד.\
איזה אמצעי חימום לבחור?
יועצי הקניה של "ניופאן", יבואנית "דלונגי", מציעים טיפים לרכישת רדיאטור.
• בחירת הרדיאטור נעשית לפי מספר הצלעות שלו (בין 8 ל- 12) בהתאם לגודל החדר (ככל שכמות הצלעות עולה, ניתן לחמם חדר גדול יותר ואפילו לחללים גדולים כמו סלון וכדומה.
• בדקו את גודל החדר אותו אנו מעוניינים לחמם. לחדר בגודל עד 20 מ"ר מומלץ רדיאטור בהספק של W2,000 לחדר בגודל שבין 20 ל-30 מ"ר כדאי לרכוש רדיאטור בהספק שלW 2,5
• דרשו לראות את התו הבינלאומי של REAL ENREGY, המעניק מהירות חימום מהיר פי 3 מרדיאטור ללא תו זה וצריכת אנרגיה חסכונית. חשוב להדגיש, כי למוצרי דלונגי מסדרת "דרגון" פטנט ייחודי המאפשר חימום של החדר במהירות וביעילות.
• לחימום חדר ילדים רצוי לרכוש רדיאטור בעל פינות מעוגלות. בנוסף, קיים בשוק רדיאטור בעל צלעות פנימיות המהווה אמצעי בטיחותי ברמה הגבוהה ביותר לחדר ילדים.
• חשוב מאוד, לבחור ברדיאטור בעל 'דפנות מוגנות' – דפנות צרות, על מנת למנוע הכנסת יד או רגל של ילדים.
• חשוב לוודא שהרדיאטור אותו אתם רוכשים הוא בעל אישור תקן, בכך תהיו שקטים כשאתם משתמשים בו.
• רצוי להדליק את הרדיאטור כמחצית השעה בטרם השהייה בחדר ולכבותו חצי שעה טרם היציאה.
• כדאי להשתמש בשעון שבת ולכוון את הרדיאטור שייכבה כשעה לאחר השינה ויידלק כשעה לפני ההשכמה – מה שמבטיח ניצול חכם ויעיל של צריכת החשמל.
• לפני רכישת הרדיאטור, וודאו שנותן השירות היא חברה מוכרת ואמינה בשוק שתישאר ותהיה בשבילכם לאורך שנים.
כתבה ראשונה בסידרה