מרק עגבניות עם אורז ופלפל ירוק חריף

מרק חורפי וחריף מהיר להכנה
|
הדפס
|
שמור

אני מודה שלמרות שאני מאוד אוהבת לבשל, אני בעיקר אוהבת לאלתר מנות שאפשר להכין בקלות ובמהירות. מדוע? כי פשוט אין מספיק שעות ביממה כדי שאוכל להרשות לעצמי להשקיע זמן רב בכל אחת מהארוחות שאני מכינה למשפחתי. כמו רוב ההורים היום, בין עבודה לבין הילדים והבית פשוט לא נשאר הרבה זמן פנוי. אז איך מכינים מרק עגבניות מהיר שגם טעים וגם מזין? 

בתיאבון!

צילום: נעמי גטניו

את המתכון של המרק החורפי הזה אילתרתי היום ממה שהיה במטבח והעליתי תמונה של התוצאה בפייסבוק. כיוון שחברותי המפרגנות בפייסבוק ביקשו שאצטרף מתכון, החלטתי כבר להעלות אותו לפורטל כדי שכולם יוכלו ליהנות ממנו.

 

מצרכים:

10 עגבניות גדולות (לממהרים אפשר להחליף במיץ עגבניות מוכן)

1 בצל גדול קצוץ גס

2 שיני שום בינוניות קצוצות דק

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ גס (אפשר פחות אם לא רוצים שיהיה מעט פיקנטי)

מעט מיורן

כפית מלח

1 כפית סוכר

1 כף שמן זית לטיגון
רבע כוס אורז

 

אופן ההכנה:

  1. קלפו את העגבניות ורסקו אותן במעבד מזון, בבלנדר או בפומפיה.
  2. טגנו את הבצל ואת הפלפל החריף במעט שמן זית.
  3. כשהבצל מתרכך, הוסיפו את השום לטגנו עוד שתי דקות.
  4. הוסיפו את העגבניות המרוסקות (או את מיץ העגבניות)  את האורז ואת התבלינים ובשלו על אש בינונית למשך 20-25 דקות עד שהאורז מתרכך. אם המרק נראה קצת חיוור אפשר להוסיף מעט רסק עגבניות מרוכז.
  5. אפשר להוסיף מעט עירית קצוצה או פלפל ירוק חריף בהגשה.

 

בתיאבון!

תגובות הגולשים