X
המאמר נשמר בהצלחה
המאמר כבר שמור במועדפים
איך מייצרים נייר
מפעלי נייר חדרה פתחו מרכז מבקרים חוויתי המספר על תולדות ייצור הנייר
קבוצת נייר חדרה פתחה באחרונה מרכז מבקרים המספר על תולדות ייצור הנייר, על הקשר בין מחזור לייצור נייר ואף מאפשר הצצה ראשונה על מכונת ייצור הנייר הממוחזר הגדולה ביותר במזרח התיכון.
לא תמיד שמים אליו לב, אבל הוא תמיד שם. בבוקר אנו קוראים עיתון, שעשוי מנייר כמובן. אריזת דגני הבוקר עשויה גם היא מקרטון. המבוגרים הולכים לעבודה ומדפיסים ניירות ומיילים במדפסת, משאירים פתקים לבוס ושולחים פקסים, הקטנים מציירים בגן על נייר או כותבים במחברת וקוראים מספרי הלימוד. ובערב לעיתים מזמינים פיצה, שגם היא מגיעה במגש קרטון. היכן שלא נביט, החיים שלנו מוקפים בנייר וקרטון.
קבוצת נייר חדרה הינה קבוצה תעשייתית מובילה בארץ המתמחה בייצור נייר ומוצריו ובמחזור נייר, עיתון, קרטון ופלסטיק. בימים אלה נפתח באתר המפעל באזור התעשייה של חדרה מרכז מבקרים ראשון מסוגו בארץ, שבאמצעותו יכולים הורים וילדים ללמוד באופן חוויתי אודות אחד החומרים החשובים והשימושיים ביותר בחיינו. מתי וכיצד התחיל הייצור והשימוש בנייר? מהו "מעגל החיים" של הנייר? כיצד מייצרים נייר ועוד.
במרכז המבקרים החדש, המיועד למשפחות וילדים בגילאי 8 ומעלה משולבים אלמנטים של מיצגים, מולטימדיה ופעילות אינטראקטיבית. הביקור מאפשר ללמוד על חשיבות המיחזור בדגש על נייר קרטון ועיתון וכולל גם התנסות בייצור ידני של נייר ממוחזר.
הסיור בתיאום מראש בלבד. משך הסיור: כשעה וחצי
כתובת: רחוב פרידנלדר 14 א.ת. צפוני, חדרה
עלות הביקור: 15 ₪ למבקר
הכניסה מגיל 8 ומעלה. (בהצגת תעודת זהות)
שעות סיורים: ימים א-ה בין השעות 9:00-16:00, סגור בערבי חג-שישי ושבת
להזמנות ולפרטים: 04-6349749/85 visit@hadera-paper.co.il /
http://www.hadera-paper.co.il/he/vc/welcome
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה