מה צריך להכיל תיק עזרה ראשונה בטיולים

תכולת התיק תלויה ביעד החופשה, במיקוד שלו, על כל צרה שלא תבוא
|
הדפס
|
שמור

הדבר האחרון שנרצה לעשות בזמן חופשה בחו"ל הוא לתור אחר בית המרקחת הקרוב או חלילה לגשת לרופא ולקטוע את מסעות השופינג, המנוחה על חוף הים או כל דבר מהנה אחר. "כמעט כל סוג של חופשה מהווה שינוי שגרה עבורנו ואם נוסיף את אלמנט שינוי האקלים והסביבה נגלה כי הסבירות להתפתחותן של כל מיני בעיות קטנות ומטרידות עולה באופן ניכר. ולכן, אם נפנה קצת מקום במזוודה עבור תיק עזרה ראשונה קטן הכולל את האמצעים המתאימים, נוכל למנוע או לטפל בבעיות ולהמשיך ליהנות מהחופשה". 

צילום: מאיה אהרוני

תיק עזרה ראשונה בסיסי: גם אלו שלא סובלים מבעיות רפואיות כרוניות או ידועות מראש מומלץ להצטייד במשככי כאבים גם כאלו נגד כאבי שיניים וחניכיים, אמצעי חבישה, פלסטרים, אמצעי חיטוי כמו יוד ומדחום. למהלך הטיסה ולמתקשים להירדם כדאי לקחת אטמי אוזניים. בנוסף, לסובלים מחרדת טיסות אציע לקחת מרגיע טבעי".


קרם הגנה – נחוץ בכל חופשה! הקפידו בכל חשיפה לשמש להשתמש בקרם הגנה בעל מקדם הגנה גבוה של לפחות SPF15 ולחדשו אחת לשעתיים עד שלוש שעות. ליתר ביטחון ובמידה ועורכם נכווה כתוצאה מחשיפה לשמש, הצטיידו גם בתכשיר להרגעת העור לאחר החשיפה לשמש, למשל אלוורה.


טיפול בבחילות- כמעט כל חופשה מלווה בנסיעות ארוכות או בהפלגה במעבורת. לסובלים מבחילות והקאות כדאי להצטייד בתכשירים מתאימים. קיימים גם תכשירים הומיאופתיים המתאימים גם לילדים קטנים, אותו נוטלים לפני נסיעה או הפלגה וכך צולחים אותן ללא בחילות.


רפואת נשים – כדאי להצטייד במשחה אנטי פטרייתית למקרה של התפתחות גרד והפרשות נרתיקיות בעקבות דלקת העלולה להתפתח עקב שהות בבריכה, זיעה וכו'. ניתן לזהות את מקור הגרד וההפרשות באמצעות מטוש לבדיקה עצמית (שהצטיידנו בו מבעוד מועד), המטוש מאבחן תוך 10 שניות מביצוע הבדיקה, אם מקור הפרשות הנרתיק הבלתי תקינות, הינו בזיהום חיידקי או טפילי הדורש טיפול רופא או שאפשר להירגע, להשתמש בתכשיר אנטי-פטרייתי ולהמשיך לבלות.
ביעדים קלאסיים- אירופה וארה"ב

 

הליכה מרובה – חופשה מהסוג הזה מלווה בהליכה מרובה ופעמים רבות אנו משתמשים בנעליים שאיננו רגילים לנעול ביום-יום מה שעלול לגרום להתפתחות של יבלות כואבות ברגליים, לכן מומלץ למנוע יבלות מבעוד מועד באמצעות שימוש בנעליים נוחות, ברפידות פשוטות להליכה מרובה ופלסטרים מסיליקון לעקבים או לאצבעות הרגליים, המסייעים במקרים של חתכים ופציעות.


במידה ובמהלך הטיול מתפתחות יבלות, ניתן להיעזר בפלסטרים עם חומצה סיליצילית שעוזרת לקלף את היבלת ומרפאת את העור הפגוע. את הפלסטרים הללו ניתן לרכוש בעמדות בית המרקחת ברשתות הפארם. סימפטומים נוספים של הליכה מרובה הם כאבי שרירים ומפרקים ולכן כדאי להכניס לתיק משחה להקלה על כאבים ושרירים תפוסים, דוגמת ארניקה של לייף פרושיונל או אקסיפן, בם גיי וכו'. בנוסף, הליכה מרובה ומאומת, בעיקר באקלים חם, עלולה לגרום לשפשפות. לכן כדאי להצטייד במשחה פשוטה לתפרחת חיתולים או בטלק לטיפול בבעיה.

 

אקלים חורפי ויבש – כיוון שהאקלים בישראל חם ולח שינוי בטמפרטורה עלול לגרום לבעיות של יובש בעור, החל מכפות הידיים, דרך עור הפנים והשפתיים. לכן, מראש הצטיידו בקרם ידיים וקרם פנים המועשרים בלחות. כמו כן, העדיפו לרכוש קרמים ושפתוני לחות המשלבים מקדמי הגנה, עם SPF 15 .

 

מעבר ליובש בעור, טמפרטורה נמוכה עלולה להוביל להצטננות ושפעת, לכן כדאי להצטייד בטיפות אוזניים, כדורי מציצה לגרון, כדורים לטיפול בנזלת, וספריי לטיפול בגודש באף (ניתן להשתמש גם בתמיסת מי מלח).
חופשה ביעדים טרופיים

 

מניעה וטיפול בעקיצות יתושים - יעדים אקזוטיים ואקלים טרופי ידועים כמקומות שיש בהם ריכוז גבוה של יתושים ומיני חרקים. הטיפול בעקיצות יתושים יעשה באמצעות תכשיר לשימוש חיצוני. ישנם תכשירים המבוססים על ג'ל אלוורה בריכוזם שונים וחלקם על ג'ל או משחות המכילים חומרים אנטיהיסמינים, דוגמת פניסטיל ג'ל, טיאודנטול ואחרים, שמטרתם להרגיע את האזור המגורה ולמנוע גירוד יתר, העלול להתפתח לפצע ולגרום לזיהום אזור העקיצה.

 

שלשולים והקאות – במדינות עולם שלישי בהן מזג האוויר הוא טרופי ישנו סיכוי גבוה שהמזון שתצרכו ישפיע על מערכת העיכול שלכם. מי שידועה לו היסטוריה של בעיות עיכול רצוי שיצטייד בכדורים לטיפול בשלשול חריף. כמן כן, קחו עימכם תמיסה שנקראת "אלקטרו רייס" המסייעת להחזרת אלקטרוליטים ומינרלים חיוניים לגוף אותם הגוף מאבד בזמן שלשול. למי שלא סובל מבעיה ידועה מראש מומלץ לשאת בתיק, ליתר ביטחון תכשיר "קל בטן" או פינק ביסמוט לטיפול בשלשולים, בחילות והקאות. זכרו, כדי למנוע זיהומים בדרכי העיכול מומלץ להשתמש בטבליות לטיהור מים ובנוזל לחיטוי הידיים לפני ואחרי הארוחה, אם אין אפשרות ליטול ידיים עם סבון.

 

אוזניים - חדירה של מים בכמות רבה בעקבות בילוי בבריכה או בים שעות רבות עלולה לגרום לדלקות אוזניים. על מנת לייבש את הנוזלים שחדרו לאוזניים וכך למנוע דלקות, כדאי להשתמש בתכשיר שנקרא "דריי איר". זהו תרסיס המומלץ לשימוש אחרי בריכה ומטרתו לספוח את הנוזלים שהצטברו באוזניים.

הכותבת, מירית פורת, היא רוקחת בכירה ברשת סופר-פארם

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
1. מירה 25/07/2012, 16:46:39

אני רוצה לרכוש תיק עזרה ראשונה ואני מתלבטת איזה תיק עזרה ראשונה הכי מתאימה לתינוק בן שנתיים

+ השב