המתכון של גאיה לצלי עוף

בזכות הבצל העוף יוצא "שחום" ורך כמו חמאה
מאת 
|
הדפס
|
שמור

הקדמה: מתאים במיוחד לאלו שלא ידעו כמוני "מה עושים לעזאזל עם כל חלקי העוף הללו.." ותמיד פנו לשניצלים כאופציה נוחה יותר. תזמון: הכנה- 15 דקות וזהו. אח"כ זמן בישול על הגז: שעה ורבע בדיוק

מצרכים:
4-5 כרעיים של עוף ו/או 4-5 שוקיים
שני בצלים לבניםגדולים
מלח, פלפל, כפית/כף (לפי העדפה אישית) אבקת מרק עוף.
(ניתן אולי להוסיף שום/יין לבן, לא ניסיתי אבל אופציה לשיקולכן).
סיר גדול
שמן רגיל לטיגון הבצל (לאהרבה)
אופן ההכנה:
לחתוך את שני הבצלים לקוביות/פרוסות בינוניות (לא לחתוך קטן כמו לסלט כי כל הטעם זה הבצל..).
לטגן את הבצל בסיר עם השמן עד להזהבתו החלקית
להוסיף את 4-5 כרעיים של העוף לסיר ולטגן אותם 5 דקות מכל צד עד להלבנתם.
להוסיף מים לסיר שיכסו את העוף (מי שאוהבת רוטב נוזלי להוסיף יותר מים וכך יש רוטב לכל השבוע גם לפסטה/אורז וכדומה.מי שאוהבת רוטב יותר סמיך אז לכסות את העוף עם המים ולא מעבר בערך 2-3 כוסות מים).
להוסיף את המלח, פלפל, אבקת מרק ולערבב.
להקטין את האש ו- זהו! לחכות שעה ורבע בדיוק.
התוצאה:
מה שכ"כ יפה במתכון הזה הוא שהעוף יוצא "שחום" ורך כמו חמאה בזכות הבצל ויש רוטב מדהים שניתן לשפוך על פסטה/אורז/אפונה.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה
1. נוטי בר 26/07/2020, 01:09:57

זה צלי עוף או מרק עוף? מי מוסיף מים לצלי? כל הטעם המרוכז זה שהעוף מתבשל בנוזלים של עצמו. ושל הירק. מבשלים על אש קטנטונת כמו להבת נר לשעתיים אחרי טיגון להשחמה קלה לסגירה וכל השאר זה הזמן.

+ השב