המתכון של גאיה לצלי עוף

בזכות הבצל העוף יוצא "שחום" ורך כמו חמאה
מאת 
|
הדפס
|
שמור

הקדמה: מתאים במיוחד לאלו שלא ידעו כמוני "מה עושים לעזאזל עם כל חלקי העוף הללו.." ותמיד פנו לשניצלים כאופציה נוחה יותר. תזמון: הכנה- 15 דקות וזהו. אח"כ זמן בישול על הגז: שעה ורבע בדיוק

מצרכים:
4-5 כרעיים של עוף ו/או 4-5 שוקיים
שני בצלים לבניםגדולים
מלח, פלפל, כפית/כף (לפי העדפה אישית) אבקת מרק עוף.
(ניתן אולי להוסיף שום/יין לבן, לא ניסיתי אבל אופציה לשיקולכן).
סיר גדול
שמן רגיל לטיגון הבצל (לאהרבה)
אופן ההכנה:
לחתוך את שני הבצלים לקוביות/פרוסות בינוניות (לא לחתוך קטן כמו לסלט כי כל הטעם זה הבצל..).
לטגן את הבצל בסיר עם השמן עד להזהבתו החלקית
להוסיף את 4-5 כרעיים של העוף לסיר ולטגן אותם 5 דקות מכל צד עד להלבנתם.
להוסיף מים לסיר שיכסו את העוף (מי שאוהבת רוטב נוזלי להוסיף יותר מים וכך יש רוטב לכל השבוע גם לפסטה/אורז וכדומה.מי שאוהבת רוטב יותר סמיך אז לכסות את העוף עם המים ולא מעבר בערך 2-3 כוסות מים).
להוסיף את המלח, פלפל, אבקת מרק ולערבב.
להקטין את האש ו- זהו! לחכות שעה ורבע בדיוק.
התוצאה:
מה שכ"כ יפה במתכון הזה הוא שהעוף יוצא "שחום" ורך כמו חמאה בזכות הבצל ויש רוטב מדהים שניתן לשפוך על פסטה/אורז/אפונה.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה