חציל בגריל

תראו מה חציל יכול לעשות
מאת 
|
הדפס
|
שמור

מאת: דדי אייזק
צילום: קווין קונורס

מנה מפתיעה בעושר הטעמים שלה החציל שומר על טעמו ועסיסיותו ובשילוב עם הרוטב הופך למנה ראשונה טעימה

מצרכים:
3 חצילים ארוכים מוצקים ורזים (יחסית)

רוטב:
5 כפות שמן שומשום
4 כפות חומץ אורז
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
2 כפות רוטב סויה
4 שיני שום
2 כפות וויסקי

אופן ההכנה
מקלפים את החצילים
מרבעים אותם על ידי חיתוך רצועה דקה מהדפנות כך שמתקבלת מעין קוביית חציל ארוכה
מפזרים מלח גס ומשהים למשך מספר דקות על מנת שיזיעו את הנוזלים
שוטפים וחותכים לפרוסות עבות כך שמתקבלות קוביות בעלות פאות שוות (פחות או יותר).
משמנים את רשת המנגל קלות מניחים את קוביות החציל ומשחימים את כל הפאות עד להזהבה
בינתיים שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת מנערים עד שהסוכר והמלח נמסים
את החצילים המוכנים מניחים בכלי עם מכסה
שופכים את הרוטב ומנערים במשך ההתקררות שלהם מספר פעמים
משאירים לפחות שלוש שעות לספוג את הטעמים לפני שמגישים
ניתן לפזר מעט שומשום קלוי ועירית לפני ההגשה

תגובות הגולשים