מעבר חד להפתעות קולינריות - ג'סיקהמהנקה לסדנאות בישול
השפית ג'סיקה ישראלי הייתה רווקה בת 32 כשפוטרה מתפקיד בכיר בחברת הייטק גדולה. החלום הגדול שלה להקים עסק קולינרי ביום מן הימים, נותר חבוי במגירה והיא המשיכה לתור אחר עבודה "רצינית" כשכירה בתחומה.
שלושה שבועות לאחר הפיטורים הכירה באינטרנט את שמוליק, שלימים הפך לבעלה. הקשר בין שמוליק לג'סיקה התהדק והיא הבינה שיש דברים בחיים שאסור להתפשר עליהם. כשם שלא התפשרה על בן זוג, החליטה ג'סיקה שהיא לא מתפשרת על עבודה לא מעניינת, והחליטה לחזור לאהבתה הראשונה - המטבח.
בתחילה ייצרה קו של תערובות תיבול ורטבים ייחודיים אותם מכרה במעדניות גורמה ולאחר ביקוש הולך וגדל נכנסה גם לתחום הקייטרינג. למרות ההצלחה , הרגישה ג'סיקה שמשהו עדיין חסר. היה חסר לה המגע עם האנשים. תהליך גיבוש הזוגיות, שנרקם במקביל לתהליך גיבוש העסק, גרם לחיבור הטבעי בין אוכל לרומנטיקה - שניהם עובדים על כל החושים, ואיננו יכולים בלעדיהם.
היא החלה ללמוד על מרכיבים אפרודיזיאקים (מעוררי תאווה). "מניסיוני האישי בנושא זוגיות והתבוננות בסביבה הקרובה - הבנתי שקשה למצוא זוגיות טובה, אבל האתגר האמיתי לאחר שמוצאים הוא לשמר את הזוגיות. וכך מצאתי את הייחוד שלי, השילוב בין אוכל לרומנטיקה.
פיתוי, חיזור, פינוק והפתעות קולינאריות אשר יחברו ביו בני זוג באמצעות טעמים, מרקמים ואווירה".
ג'סיקה מצאה את עצמה מלמדת את אמנות הפיתוי הקולינרי בסדנאות לקהלים שונים וכן משווקת סדרת מוצרים המשלבים בין אוכל ורומנטיקה, כגון סלסילות פיקניק רומנטיות ופלטות פיתוי מתוקות.
אלא שהעסק המשיך להתרחב עם התרחבות המשפחה.
לפני כשנתיים, בעקבות לידתה של בתה נועה, פתחה ג'סיקה נישה חדשה. כמי שהתמחתה עד אז בשילוב בין אוכל לאהבה ובמשחק עם האוכל, גילתה ג'סיקה עולם חדש של בישול להורים ולילדים לפי שלבי ההורות השונים. בתחילה למדה ג'סיקה ליצור אוכל גורמה, המותאם לגוף האישה בתקופת ההריון, לאחר מכן חברה לד"ר אביטל סבג-חורש ויחד הן גיבשו סדרת מאכלי גורמה לתקופת ההנקה, אשר גורמים להעשרת החלב ולחיזוק גוף האישה אחרי הלידה, ולבסוף פיתחה סדרת סדנאות ומאכלים המותאמים להתפתחות הילד. השיטה גובשה בעקבות צרכים שגילתה ג'סיקה כאם כגון עידוד לאכול מזון בריא, אפשרות לפיתוח מיומנויות באמצעות המטבח וכמובן משחק עם אוכל- חיבור נוסף בין הילדים להורים באמצעות המטבח.
כיום מעבירה ג'סיקה הרצאות וסדנאות להורים בלבד או סדנאות משותפות להורים וילדים, שבהן היא מסבירה להורה על ההתפתחות הקולינרית של הילד (מה מותר ומה אסור, באיזה גילאים...) המעבר למוצקים ופיתוח הרגלי אכילה ראשוניים שישפיעו על הילד בהמשך. היא נותנת מענה להורים של "סרבני אכילה קטנטנים", ומלמדת איך לשחק עם האוכל בגילאי הילד השונים.
"המעבר של נועה מהנקה לאוכל מוצק, המעבר למזון מוצק, עורר אצלי אתגר חדש אישי ומקצועי.
אני מתנסה בו בכל יום ומנסה ליצור גירויים חדשים ומעניינים שנועה תרצה להכיר, לטעום, למשש את המאכל החדש. לעיתים מתחיל ממשחק - צורות, פאזלים, מגדלים, פרצופים. ודרך המגע הרתיעה נמוגה ולרוב היא מנסה לבד לאכול. המטרה העיקרית היא ללמד את ההורים להכין מנות טריות, מהירות וטעימות. הגברת המודעות וההבנה בקרב ההורים, תעזור לנו לגדל את ילדינו באופן בריא יותר. והמודעות של ההורים תחלחל אל הילדים.
ג'סיקה רואה את ההתפתחות האבולוציונית של העסק במקביל להתפתחותה שלה כשלב טבעי ומשלים. " רוב הזוגות, שאני פוגשת בסדנאות שלי, מספרים, שבעקבות הלידות והשגרה, הזוגיות קצת נדחקת הצידה, ולכן הרבה פעמים אני משלבת את שני התחומים, ומלמדת איך להפוך את המטבח לחדר משחקים זוגי, תוך כדי הכנת מאכלים בריאים לכל המשפחה. סלסילת היולדת, המוצר החדש שפיתחתי לאחרונה, הוא תולדה מתבקשת של שני התחומים, כי מה יותר רומנטי מלקבל מבעלך סלסילת פיקניק גורמה לחדר היולדות, ואכילה בריאה בשניים?"
ומה בעתיד? "אני רואה את עצמי בעתיד ממשיכה באותו תחום ובנוסף כותבת ספר בנושא, הייתי רוצה לפתח מוצרים ומתכונים לעסקים בתחום הקולינארי ולהמשיך לעבוד עם אנשים. עבורי, בישול הוא סוג של יצירה המשלבת – טעמים, צבעים, מרקמים, טמפרטורות והרבה אהבה. ואהבה מביאה אהבה. היום אני עוסקת במה שאני הכי אוהבת: אוכל ואנשים. השילוב בין שני הדברים הבסיסיים האלה הוא כל חיי".
|
כתבות בנושא:
|