כך תצליחי לעבוד מהבית

אירגון וחלוקת משימות הם הדרך להצלחה. מדריך
|
הדפס
|
שמור

הגדולים בגנים בבית הספר, ואת נותרת עם התינוק הצעיר בבית. חופשת הלידה מסתיימת, אבל את מרגישה שאת רוצה להישאר בבית עם התינוק. מצד שני, את רוצה להמשיך עם הקריירה. הפתרון, בחלק מן המקרים, הוא עבודה מהבית. את תהיי הבוסית של עצמך, לא תצטרכי לבלות שעות ארוכות בפקקים, לא תצטרכי תמיד להתאפר ולהתייפיף לפני העבודה, אבל השאלה הקשה היא, האם תוכלי לעמוד במעמסה של עבודה נטו, במקביל לתפקידך החדש כאמא במשרה מלאה?


אלפי נשים מצליחות הן עדות לכך שדבר כזה הוא בהחלט אפשרי. לעיתים לא קל להפריד בין מטלות הבית לבין העבודה, אבל אפשר למצוא איזונים שיובילו להצלחה בשני המישורים. לעיתים צריך לוליינות ואקרובטיקה, ולעיתים הכל הולך חלק. כשעובדים מהבית העבודה מסתדרת סביב ללוח הזמנים של התינוק. צריך גם ללמוד לעבוד עם התינוק על הידיים, יונק, או סתם מתפנק.

צילום: מאיה אהרוני

הנה כמה עצות לאם הרוצה להתחיל לעבוד מהבית:


 

  • גלי גמישות – אין דבר חשוב מן היכולת שלך לעבור ממשימה למשימה: ברגע אחד לנהל שיחה עיסקית חשובה וברגע שני להחליף חיתול. בדרך כלל צריך לשמור על לוח זמנים, של תחילת עבודה ושל סיומה, אבל הפטנט הוא לא להילחץ אם צריך להתגמש. צריך להתאים את עצמנו למצב החדש.
  • קבעי לעצמך מטלות ריאליות שתוכלי להשיגן - היי כנה עם עצמך ותראי מה את מסוגלת לבצע ומה לא בלוח הזמנים הבלתי אפשרי שלך.
  • עבדי מתי שאת יכולה – אם לפתע נפתח לך חלון זמן, כמו למשל כאשר התינוק נרדם, או הילדים הלכו לחברים, היי מוכנה לנצל את ההזדמנות. אפילו רבע של עבודה יכול לעשות את ההבדל. אפשר לשלוח כמה מכתבים בדוא"ל, להוציא שיחות טלפון או לקרוא פרק בחוזה.
  • היי מאורגנת ככל האפשר – כאשר מגיעה הזדמנות לעבוד, אם את צריכה לבלות 20 דקות בחיפוש מסמכים על שולחן העבודה, זה בזבוז זמן. אם הכל מאורגן ומסודר, פרקי הזמן הקצרים הללו יהפכו לזמן עבודה נטו. ארגני לעצמך רשימת מטלות מסודרת, ורשמי הכל במחברת מסודרת ולא בדפים, הנוטים ללכת לאיבוד. בכל יום רשמי את התאריך לפני הפעילות הראשונה ולאחר מכן תעדי על פעולה, כולל שיחות טלפון או תשובה למייל. נסי לארגן לעצמך עגלה ניידת, עם כל העזרים הנחוצים כמו שדכן, מספריים, עט, מהדקים, שתוכלי לנייד אותה למטבח או לחדר האוכל ולכל מקום שבו תוכלי לשים עין על הילדים ובמקביל לנסות להמשיך לעבוד.
  • חלקי את המשימות – לא כל משימה ניתנת לביצוע בבת אחת. ההפסקות המתבקשות יחייבו אותך לחלק את המשימות לשלבים. זה בסדר, כולן עושות כך.
  • מצאי קיצורי דרך - הכיני לעצמך תבניות של מכתבים עסקיים בתוכנת עיבוד התמלילים, כדי לחסוך בכתיבה בכל פעם שצץ נושא חדש.
  • למדי מנסיונם של אחרים – קראי ספרים על עבודה מהבית. חפשי באינטרנט מקורות מידע שיוכלו לסייע לך בעסק. אל תתביישי לבקש עזרה בפורומים. עוד נשים במצבך ישמחו לחלוק עמך מנסיונן.
  • אל תתייאשי – גם אם ההתחלות קשות, שמרי על מצב רוח מרומם, ושחקי אותה כאילו הכל הולך חלק. אל תתביישי להודות, אם את לא מבינה משהו, כי הכנות והאמת תמיד ישרתו את המטרה. היי מוכנה לקבל ביקורת על עבודתך, אבל שהדבר לא ימנע ממך להמשיך.
  • עשי הכל בהתלהבות – חשוב שהעבודה שלך תהיה משהו שאת אוהבת לעשות. שיש בה נשמה יתרה, ואת מאמינה בה. זה ידרבן אותך להצליח.
  • בדקי את עצמך – אם בסוף היום את מרגישה שלא התקדמת בשום נושא, בדקי את עצמך לראות איפה טעית. זכרי מדוע בחרת לעבוד מהבית, ושהילדים שלך הם במקום הראשון. את כבר לא עובדת בשבוע מטורף של 60 שעות עבודה, אלא מחלקת את הזמן שלך בין האימהות לבין העבודה. זה קצב התקדמות אחר וצריך להתרגל אליו. אין ברירה.

 

חשוב ביותר לקבל סיוע ותמיכה משאר בני המשפחה. הסבירי לילדים הגדולים על הצורך שלך לעבוד מהבית וזה שאמא נמצאת במקום פיזית לא אומר שאפשר להטריד אותה בשאלות כל חמש דקות. הם צריכים להבין שאת עסוקה ושתתפני אליהם בתום יום העבודה. כאשר הילדים שלך יכבדו את שעות העבודה שלך, תוכלי להקדיש להם יותר מזמנך ברגע שתסיימי. נסי לראות איפה את יכולה לשלב אותם. איפה הם יכולים לסייע לך. אולי בתיוק? אולי בסגירת מעטפות וביול? אולי בניקיון השולחן בסוף היום? שתפי אותם במידת האפשר במה שאת עושה, כדי שירגישו שהם חלק מן המאמץ.


תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה