פסק דין: אסור לפטר לאחר חופשת לידה ללא שימוע

קיימת הגבלה של 60 יום לפטר עובדת שחזרה לעבודה לאחר לידה
|
הדפס
|
שמור

 

בית הדין לעבודה קבע, כי על המעביד ליתן ליולדת הזדמנות להגן על מקום עבודתה עם שובה אליו, וזאת בעזרת הליך שימוע שיבדוק לעומק אם תפקודה מחייב פיטורים מיידיים.

 

את התביעה הגישה עובדת, אשר עבדה כפקידת שרות לקוחות בחברה קרוב ל- 7 שנים, עד שפוטרה מייד לאחר תום 45 יום מיום שחזרה לעבודתה. זאת עקב המצב המשפטי אז, בו היה רשאי המעביד לפטר עובדת ששבה מחופשת לידה, ובלבד שחלפו 45 יום מיום שחזרה לעבוד בפועל.

 

כיום, לאחר תיקון תשס"ז של חוק זה, קיימת הגבלה של 60 יום לאחר הלידה, שרק אחריהם מותר לפטר עובדת שחזרה לעבודה לאחר לידה.

והנה כמה ציטוטים מפסק הדין:


  • "כוונת המחוקק היתה להקשות על פיטורי אם טריה, חובתו של המעביד ליתן ליולדת הזדמנות להגן על מקום עבודתה עם שובה אליו. זאת בעזרת "הליך שימוע" שהיה בודק לעומק עד כמה הירידה בתפקודה של היולדת, שלאחר הלידה, אכן מחייבת פיטורים מיידית כשתמה התקופה האסורה בכך( מבלי אפשרות לנייד את העובדת או לתת לה הזדמנות לחזור לתפקוד מלא).
  • גם אם סיום העבודה היה מתחייב על ידי המעביד מכוח אחריותו לניהול עסקו, הוא היה צריך ליתן לעובדת הזדמנות להשמע לפניו ולהתגונן מפני הפיטורים הנעשים לאחר שנות עבודה ארוכות כל כך ובסמיכות ללידה.
  • המעביד דנן, גמר אומר לפטר את התובעת מבלי ליתן לה שום הזדמנות ראויה לשטוח את טענותיה הנוגעות לתלונותיו בקשר לירידה בתפקוד או לטעונים אחרים שיש לו הקשורים ב"צמצומים". משלא עשה כן, מן הראוי לראות את הפיטורים ככאלו שנעשו ברמה מסוימת של "חוסר תום לב" – אף אם נעשו במסגרת לשון החקיקה של חוק עבודת נשים - ולפצות את היולדת"

 

 

גילוי נאות: עו"ד שי טל ממשרד שי טל ושות', עורכי דין מייצג תובעים בבתי הדין לעבודה.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה