איך לשמור על בטיחות הילדים באינטרנט?

הסכנות האורבות לילדים ולבני נוער בגלישה באינטרנט
|
הדפס
|
שמור

 

אצל הילדים ובני הנוער המחשב הוא במקום צהרון וגם במקום בייבי סיטר. אחרי שעות הלימודים, בסופי שבוע ובחושפות הילדים יושבים מול המחשב וגולשים שעות רבוצת מהרגיל, וכך הם נחשפים לפושעים קיברנטיים, העלולים להזיק להם.

 

בתקופת החופשות מהלימודים, ילדים ובני נוער מבלים מול המחשב שעות רבות מהרגיל. במקביל, גם פושעים וגורמים שליליים, אורבים לילדים ולבני הנוער באינטרנט, בדרכים שונות ומנסים ליצור עימם קשר, ברשתות החברתיות, בבלוגים ובצ'אטים.

 

בסקר חדש, שערכה חשברת אבטחת המידע העולמית, מק'אפי, בשיתוף חברת הייעוץ ומחקרי השוק Harris Interactive, עולים ממצאים מדאיגים, בנוגע להרגלי הגלישה של בני נוער. הסקר בשם, 'החיים הסודיים של בני הנוער', הקיף 955 ילדים ובני נוער, בגילאי 13- 17, בארה"ב.


מהממצאים עולה כי, 69% מבני הנוער, עדכנו ברשת חברתית, את הסטאטוס שלהם, כולל מיקומם הפיזי ו-28% מבני הנוער (32% מהבנות ו- 24% מהבנים) שוחחו בצ'אט עם זרים. מתוך בני הנוער המשוחחים בצ'אט עם זרים, 43% פרסמו בצ'אטים את שמם הפרטי, 24% פרסמו את כתובת האי- מייל שלהם, 18% פרסמו את תמונותיהם ו- 12% פרסמו את מספר הטלפון שלהם. הסקר חושף גם את העובדה, כי במקרים רבים, ההורים אינם מודעים לפעילות ילדיהם ברשת: 87% מהנשאלים, אמרו כי הם גולשים גם מחוץ לבית, למשל, בבתי חברים וקרובים, או ממקומות אחרים, בין בשאר, באמצעות הטלפון הנייד, המחשב הנייד וכו'. 38% מהנשאלים, אמרו כי הם סוגרים את הדפדפן, או ממזערים אותו, כשהוריהם נכנסים לחדר, 32% מוחקים את היסטוריית הדפדפן לאחר הגלישה ו- 55% מסתירים מההורים את פעילותם ברשת.

צילום: ליאון ברוקס

מק'אפי מציעה מספר כללים, שיסייעו להורים ולילדים להתמודד עם הנושא:

 

הסבירו שוב לילדים כי אין למסור פרטים אישיים ברשת! לא ניתן לדעת מי באמת מבקש את הפרטים ולאיזה צורך.

היו מודעים לפעילות הילדים ברשת: אחת הדרכים לעשות זאת, היא באמצעות תוכנה מתאימה, כמו תוכנת McAfee Family Protection המאפשרת מעקב של ההורים אחר הפעילות המקוונת של ילדיהם, חסימת תכנים לא ראויים ומניעת קשרים מסוכנים ברשתות החברתיות.


הכלל לפיו "אין מתנות חינם" נכון גם לרשת. הזהירו את הילדים מתוכנות חינם להורדה, שעשויות להכיל תוכנות ריגול ופרסומות (Spyware and Adware).


הגנו על המידע במחשב: תוכנות אנטי וירוס ו- Firewall (חומת אש, תוכנת אבטחה החוסמת גישה לא מורשית לרשת) מתאימות, יגנו על המידע במחשב, במקרים בהם הגולש יאשר בהיסח הדעת, הורדת קבצים שהגיעו ממקור לא ידוע.

מעל הכל- חינוך ושיתוף: חנכו את הילדים להתנהגות מקוונת נכונה. שמרו על דיאלוג מתמשך בכל הנוגע להתנהגותם באינטרנט ועזרו להם להימנע מלהיכנס לסיטואציות מסוכנות.

 

הדרכה נוספת בנושא ניתן למצוא ב- www.mcafee.com/advice (באנגלית).

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה