שמירת חלב אם והפשרת חלב אם

אחסני במנות קטנות של כ-50cc כדי להימנע מבזבוז חלב.
|
הדפס
|
שמור

 

שמירת חלב אם


מיכלים לאחסון חלב אם


  • השתמשי במיכל זכוכית או במיכל פלסטיק קשיח עם מכסה אוטם (לדוגמא צנצנות קטנות ובקבוקים עם מכסים.
  • ניתן גם להקפיא בשקיות מיוחדות המיועדות להקפאת חלב אם.
  • אל תשתמשי בשקיות חלב המיועדות לשימוש בבקבוק בעת האכלת התינוק. שקיות אלה דקות יותר ומיועדות רק להאכלה מבקבוק.

 

 

ניקוי המיכלים


  • לתינוקות בריאים יש לרחוץ את המיכלים עם מי סבון חמים ולשטוף היטב עם מים חמים ולתת למיכלים להתייבש באוויר.

 

טיפים לאחסון חלב אם


  • אחסני במנות קטנות של כ-50cc כדי להימנע מבזבוז חלב.
  • יש לקרר חלב אם טרי לפני שאת מוסיפה אותו לבקבוק חלב שכבר קורר או הוקפא.
  • הוסיפי תמיד מעט יותר חלב מקורר לחלב הקפוא.
  • השאירי 2.5 ס"מ ריקים במיכל כשאת מקפיאה.
  • ניתן לשמור חלב אם מופשר במקרר במשך 24 שעות.
  • אין להקפיא שנית חלב שהופשר.

 

 


אם תינוקך נולד פג או עדיין שוהה בבית החולים יש להתייעץ עם האחות בפגיה/תינוקיה לגבי אחסון החלב וניקיון המיכלים.

 


ניתן לשמור חלב אם בדרכים הבאות:

מקפיא-מקרר


במקפיא של מקרר בעל דלת אחת (אין דלת נפרדת למקפיא): שבועיים

במקרר: שלושה ימים


במקפיא של מקרר בעל שתי דלתות (יש למקפיא דלת נפרדת): חודשיים עד שלושה חודשים

 

במקרר: שלושה ימים

 

דיפ פריזר


מקפיא עמוק: שישה חודשים (במינוס 18 מעלות צלזיוס)

 

 


 

חשוב:

 

  • אחסני את מיכלי החלב בחלק הפנימי של המקרר והמקפיא – במקום הכי קר.
  • סמני את החלב בתאריך. לאחר שפג תוקף החלב יש לזרוק אותו.

 

 

הפשרת חלב אם קפוא

 

1. בדקי את תאריך החלב המאוחסן. השתמשי קודם כל בחלב עם התאריך הכי מוקדם.

החלב הישן ביותר

 

2. הפשירי חלב אם קפוא ע"י הכנסתו למקרר ל-4 שעות או...

הפשרה במקרר

3. ... הניחי את המיכל תחת מים קרים זורמים. כשהחלב מתחיל להפשיר ניתן להשלים את ההפשרה על-ידי הזרמת מים חמים יותר.

מים חמים

4. אין להפשיר חלב אם בטמפרטורת החדר!


הפשרה אסורה

 

5. יש לחמם חלב אם על ידי הכנסת המיכל אל כלי עם מים חמים (לא רותחים).

חימום במים

 

6. אין לחמם על הגז או במיקרוגל.

 

חימום אסור


 

טיפים להאכלה:

 

  • בדקי את טמפרטורת החלב שחומם על פרק כף ידך לפני השימוש.
  • יש תינוקות המעדיפים לשתות חלב מכוס או בכפית.
  • החזיקי את תינוקך בזרועותייך כשאת מאכילה אותו.
  • הנעימי את זמן ההאכלה עבורך ועבור תינוקך. דברי איתו וחייכי אליו הרבה.
  • עזרי לתינוקך להוציא אוויר בהתאם לצורך.
  • עם סיום ההאכלה יש לשפוך את החלב שנותר בבקבוק.

 


עוד במדריך:

 

שאלות על הנקה

היכן ניתן לקבל סיוע בהנקה

תגובות הגולשים
1. טניה 31/05/2013, 19:50:13

שלום לכל האמאות ומזל טוב. רציתי לשתף וניסיון מצויין של הקפאת חלב במקפיא ליבהר בטמפרטורה -32 מעלות. נשמר מיצוין וללא ריח לווי לאחר הפשרה. חלב הכילו שאוב לפני רגע. גם מרקם שלו קמו ללב טרי לגמרה. ממליצה בחום. קניתי במיוחד לתינוק שלי אלרגי לחלב ולסוגיה. עכשיו לאחר שמירה של כ10 חודשים נהנים מהקנייה הזאת. שהייה בהצלחה.

+ השב