שישה מיתוסים על הנקה

על אף המודעות להנקה, עדיין קיימים מיתוסים הדורשים בירור
|
הדפס
|
שמור

למרות שאנו חיים בתקופה שבה המודעות לחשיבות ההנקה גדלה והולכת, עדיין יש הרבה מיתוסים סביב ההנקה, שאין להם כל בסיס מחקרי או רפואי. הנה כמה מיתוסים, שאנו שמחים לנפץ.

 

נשים עם פטמות שטוחות או הפוכות אינן מסוגלות להניק.
לא נכון! תינוקות אינם יונקים מהפטמה, אלא מהשד. למרות שיכול להיות קל יותר לתינוק להיצמד לשד עם פטמה זקורה, לא חובה שהפטמה תבלוט. התחלה טובה בדרך כלל תמנע בעיות, ואמהות עם פטמה מכל צורה יכולות להניק מצויין. בעבר היו מייעצים להשתמש בפטמת סיליקון, כדי לגרום לתינוק להיצמד לשד. אין להשתמש בפטמה כזו, במיוחד בימים הראשונים לאחר הלידה. למרות שזה נראה פתרון טוב, השימוש בפטמת הסיליקון עלול לגרום לירידה ברמת ההזנה ולאובדן משקל אצל התינוק. זה גם מקשה על התינוק להיצמד לדבר האמיתי. אם התינוק אינו נצמד לשד, עם מעט עזרה נכונה, הוא יגיע לשד בסופו של דבר. בשבועות הראשונים שלאחר הלידה יש גם שינוי בצורה של השדיים, וככל שהאם ממשיכה לספק אספקה טובה של חלב אם, התינוק ייצמד לשד בגיל 8 שבועות, אבל אם תקבלי עזרה מתאימה הוא ייצמד גם לפני כן.

 

אשה שנכנסה להריון צריכה להפסיק להניק את הילד הגדול.
לא נכון!  אם האם והילד רוצים בכך, יש להמשיך בהנקה. יש הממשיכות להניק את הילד הגדול גם לאחר שהתינוק החדש נולד. נשים רבות מחליטות להפסיק להניק כאשר הן נכנסות להריון, בגלל התגברות הרגישות בפטמות, או מכל סיבה אחרת, אבל אין שום הצדקה רפואית להפסיק להניק (המתרגם: בתנאי שמדובר בהריון תקין). למעשה, בדרך כלל יש סיבות טובות להמשיך. אספקת החלב תרד במהלך הריון. אבל אם התינוק אוכל גם מזון אחר, אין בכך בעיה. עם זאת, יש תינוקות שיפסיקו לינוק, כשירגישו שאספקת החלב נמוכה.

צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון

אין להניק תינוק שיש לו שלשול.
לא נכון! הטיפול הטוב ביותר לזיהום במעיים (גסטרו אנטריטיס) הוא הנקה. זאת ועוד, נדיר שתינוקות יצטרכו נוזלים שאינם חלב אם. אם רגישות לסוכר החלב הוא בעיה, התינוק יכול לקבל טיפות לקטז, שניתן לרכוש ללא מירשם, ולתת לפני ההנקה או אחריה. אבל זה מאוד נדיר אצל תינוקות יונקים. קבלו מידע מעודכן מהרופא הכללי. בכל מקרה, רגישות לסוכר החלה בגלל בעיות במעים ייעלם עם הזמן. פורמולה ללא חלב איננה עדיפה על הנקה. הנקה עדיפה כל סוגי הפורמולה.

 

 

תינוקות יישארו צמודים לשד במשך שעתיים מכיוון שהם אוהבים למצוץ.

לא נכון! תינוקות אוהבים וצריכים לינוק, אבל כמה הם באמת הם צריכים לינוק? רוב התינוקות הנשארים על השד זמן רב הם ככל הנראה רעבים. זאת למרות שהם עולים יפה במשקל. היצמדות לשד אינה זהה ליניקה מהשד. היצמדות טובה יותר של התינוק לשד מאפשרת לתינוק לאכול בצורה יעילה יותר. הצמדת התינוק לשד מסייעת לו לשתות יותר, על ידי סחיטה של החלב לתוך פיו כשהוא אינו בולע עוד בעצמו. תינוקות בגיל שעד 6 חודשים לעתים קרובות נרדמים בזמן ההנקה בגלל שזרם החלב הוא חלש, וההנקה אינה חיונית, והם אכלו מספיק.

 

 

תינוקות צריכים לדעת לשתות מבקבוק.
לא נכון! למרות שאמהות רבות מחליטות להכניס את הבקבוק לתמונה מסיבות שונות. יש תינוקות בגילאי 3-4 חודשים שמסרבים לקחת בקבוק. אם ההנקה אינה מצליחה לתת בקבוק לא יעזור. אל תדאגי והמשיכי לתת מוצקים ולהאכיל בכפית (המתרגם: מזון מוצק יש להתחיל לתת החל מגיל שישה חודשים בלבד). בקבוק בזמן ההנקה אינו רעיון טוב והוא עלול להקשות עוד יותר על ההנקה. למענך ולמען התינוק אל תנסי "להרעיב את התינוק עד שיינק". פני ליועצת הנקה.

 

 

אם האם עברה ניתוח בלידה או בסיומה, היא צריכה להמתין יום לפני התחלת ההנקה.
לא נכון! האם יכולה להניק מייד לאחר הניתוח, ברגע שהיא מתעוררת והיא מוכנה להניק. לא התרופות הניתנות בזמן ההרדמה, לא משככי כאבים ולא אנטיביוטיקה מחייבים להפסיק את ההנקה, אלא רק במקרים יוצאים מהכלל.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה