פילה סלמון בחמאה ופטרוזיליה

סלמון מטוגן שפשוט נמס בפה
|
הדפס
|
שמור

זהו מתכון שוודי קלאסי שהופך את הסלמון לעסיסי במיוחד וממש נמס בפה. את הסלמון אני מעדיפה לקנות טרי בחנות דגים איכותית ולבקש שכבר יפלטו ויסירו את העור. מי שאוהב סשימי, יכול לבקש חתיכה נוספת להכנת סשימי כמנה ראשונה (אבל זה כבר מתכון אחר). אם אין לכם אפשרות לקנות סלמון טרי, הסלמון הקפוא טוב גם הוא, אך קחו בחשבון שהמרקם שלו משתנה במעט לאחר תהליך ההקפאה וההפשרה.

צילום: נעמי גטניו

אם אתם מגישים את המנה לילדים צעירים מומלץ להעביר את פילה הסלמון בדיקת מישוש בבית, על מנת לוודא שלא נשארו בו עצמות. אם מצאתם עצמות, יש להסירן בשלמותן באמצעות פינצטת דגים. 

 

דג הסלמון בריא מאוד ועשיר באומגה 3 שכולנו כל כך זקוקים לה ושגם נמצאה כתורמת מאוד להתפתחות מוח העובר בהריון, ובהתפתחות מוחם של תינוקות וילדים. חלק מהמחקרים אף מצביעים על שיפור יכולת הריכוז של ילדים שהוסיפו דגים לתפריט הקבוע שלהם. מומלץ לצרוך מנת דגים בין פעמיים לשלוש פעמים בשבוע.

 

את המנה הזו אני ממליצה להגיש עם תפוחי אדמה מבושלים ורוטב שמיר. אופציה נוספת להגשה, היא עם תפוח אדמה אפוי ורוטב שמיר, עירית ופטרוזיליה על בסיס יוגורט. בחגים או באירוח חגיגי יותר, אפשר להגיש עם גראטן תפוחי אדמה שוודי.

 

מצרכים (4 מנות):

  • קילו פילה סלמון פרוס ל-4
  • כף חמאה
  • פטרוזיליה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גרוס

 

לרוטב שמיר:

  • כף חמאה
  • כוס וחצי חלב
  • שלוש כפות מחוקות של קמח לבן
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל לבן
  • מעט שמיר קצוץ
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ מלימון אחד

 

טיגון הסלמון

  1. ממיסים את החמאה במחבת טפלון או נאופלם חמה.
  2. מניחים את הסלמון במחבת ומתבלים במלח גס ובפלפל לפי הטעם.
  3. מפזרים את הפטרוזיליה מעל לדג.
  4. מטגנים על אש נמוכה עד בינונית 2-3 דקות על כל צד עד להזהבת הדג.
  5. יש להגיש מייד עם סיום ההכנה.

הכנת הרוטב

  1. ממיסים את החמאה בסיר קטן.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  3. בשלב זה מוסיפים מעט מהחלב, ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק ללא גושי קמח ורק אז מוסיפים את כל כמות החלב ומערבבים היטב. 
  4. מנמיכים את עוצמת החום, מתבלים במלח, פלפל, שמיר ופטרוזיליה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק.
  5. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים שוב על אש קטנה עד לקבלת מרקם אחיד, מעט סמיך, ומכבים את האש.

 

אם אתם מעדיפים להגיש את הסלמון עם תפוח אדמה אפוי (או מבושל) עם רוטב קר על בסיס יוגורט, הכינו רוטב ברגע באופן הבא:

  1. הניחו יוגורט טבעי (אחד או שניים, תלוי כמה רוטב תרצו) בקערית. 
  2. קצצו שמיר, פטרוזיליה ועירית והוסיפו ליוגורט.
  3. ערבבו ותבלו בפלפל גס ובמעט מלח לפי הטעם.
  4. הרוטב מוכן!

 

בתיאבון!

תגובות הגולשים
1. ס.מוזס 28/03/2015, 15:26:54

מנה נפלאה !!! שפע ברכות !!!!

+ השב