X
המאמר נשמר בהצלחה
המאמר כבר שמור במועדפים
Fish & Chips
ארוחת פיש אנד צ'יפס של השפית ג'סיקה
לפני המתכון כמה מילים:
הילדים כמו הגדולים לא אוהבים מאכלים מסויימים.
תפקידנו הוא להמשיך להציע בצורות הגשה ובישול שונות שיקרצו לילדים ויפתו אותם קודם כל לטעום.
ואז הכדור בידיהם - אם יהיה להם טעים הם יאכלו.
חשוב מאוד !!!!!!!!! לתשומת ליבך, ובאחריותך הבלעדית - לוודא בעזרת אצבעותייך, לעבור חתיכה, חתיכה ולבדוק שאין עצמות !!!!
סיבה ראשונה והכי חשובה - מניעת חנק ובליעת עצם.
סיבה שנייה - לא לגרום לילד טראומה מבליעת עצם, ולאחר שחלילה זה יקרה, יהיה קשה מאוד לשכנע אותו לאכול שוב דגים.
מקווה שסיפור העצמות לא ירתיע - בבדיקת מישוש פשוטה ניתן לבדוק אם יש עצמות.
רכיבים
- 1-1.5 ק"ג תפו"א קלופים וחתוכים לאורך כמו סירות.
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פרורי לחם מתובלים עם כפית אבקת שום
(פרורי לחם גריסיני הם קראנצ''''יים יותר וניתן להוסיף גם קורנפלקס כתוש.)
2 ביצים גדולות
- 1 כף חרדל
- 2 כפות מים
- 500 גרם פילה דג לבן נקי מעצמות ועור (פלמידה, דניס, מוסר)
חתוכים בצורת "שניצל" – אפשר לבקש ממוכר הדגים שיפרוס את הדג.
- תיבולים – חרדל, לימון...
הוראות הכנה
- לחמם את התנור לחום גבוה – 220 מעלות
- להעביר את תפו"א החתוכים לקערה, להוסיף את הזית שמן, מלח, פלפל, ופפריקה
- לערבב היטב כך שתפו"א יהיו עטופים בשמן המתובל.
- לסדר את ה"צ''''יפסים" בשכבה אחת על נייר האפייה ולאפות כ 20 דקות. (עד לתחילת ריכוך)
- להפוך את הצ''''יפסים ולצרף את הדגים לאפייה.
בינתיים להכין את הדגים
- צלחת של ביצים + חרדל + מים, לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה, אבל לא להקציף זו לא חביתה :)
- צלחת של פרורי לחם.
- לתבל את ה"שניצלים" במלח ופלפל
- לטבול בביצים, לתת לביצה עודפת לחזור לצלחת הביצים.
ומיד לטבול בפרורי הלחם - עד לכיסוי מלא.
- אם יש מקום בתבנית הצ'יפס לצרף את הדגים לאותה תבנית. אם לא – בתבנית חדשה לסדר את שניצל הדגים בתבנית ולאפות עוד כ -15 דקות – עד שהדג זהוב ויציב למגע.
הצעות הגשה
אפשר להגיש את הצ'יפסים בקונוסים מנייר מצויירים בצורות דגים.
(הילדים יכולים לצייר את הדגים ואת תרכיבי את הקונוס, בעזרת מהדק.)
ניתן לחתוך את השניצל לרצועות דקות יותר ולהגיש אותן אם הצ''''יפס בקונוס.
אפשר לקרוא לארוחה:
ארוחת בורגר-ראנץ''/ מקדונלדס ודומיהם.
בתיאבון!
ג'סיקה
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה