X
המאמר נשמר בהצלחה
המאמר כבר שמור במועדפים
כמה טיפים לריפוי טבעי לתינוקות
דרכים טבעיות לריפוי לתינוקות
הרפואה המערבית המודרנית מתברכת בשורה ארוכה של תרופות, אך למרבה הצער, רובן "רחבות טווח", אינן מתאימות בדיוק לכל אחד, וגורמות לתופעות לוואי בלתי רצויות. שימוש באנטיביוטיקה, בכל פעם שיש דלקת אוזניים למשל, מזיק בטווח הארוך ולכן מנסים היום לחזור לתרופות מן הטבע. ליקטנו כמה מהטיפים שמציעים רופאים נטורופתים בעולם, בספרים שכתבו בתחום, כדי להימנע מנטילת תרופות רגילות.
תרופות טבעיות באות בשתי צורות: האחת, מיצוי של צמחי מרפא והשנייה היא תרופות הומיאופתיות, שהן תרופות בדילול גבוה בצורה של גלולות זעירות, הנמסות בפה ומעודדות את כוחות הריפוי הטבעי של הגוף. ככל שהורים יותר משכילים כך גובר הביקוש לתרופות נטורופתיות, הכוללות מזון, עשבי מרפא ותרופות טבעיות, כאלטרנטיבה לתרופות רקוחות ותעשייתיות. הביקוש העיקרי הוא לתחליפי אנטיביוטיקה וסטרואידים. רופאים נטורופתים משתמשים באסידופילוס (הנמצא ביוגורט), בצורה של אבקה כדי לסייע במקרים של שלשולים ובטינטורה (מיצוי של צמחי מרפא) במקרים של אסטמה ואפילו כאבי ראש. אכינציאה משמשת לחיזוק המערכת החיסונית, וכשיש אי סדירות בקיבה משתמשים בתה זנגביל.
- התקררות: השתמשו בתה צמחים כמו קמומיל או הוסיפו שום קצוץ דק לתוך פירה. השום ידוע בתכונותיו האנטיבקטריאליות ואנטי-ויראליות.
- חום: על חום שעד 39.5 מעלות צלזיוס, שפכו מים קרים על זוג גרבי כותנה. חברו אותן יחד לטבעת והניחו על כפות הרגליים של הילד. כסו את הגרביים הרטובות בגרבי צמר יבשות עד שיירד החום.
- כאבי אוזניים ודלקת אוזניים: השתמשו בבצל צהוב עטוף בבד קל והחזיקו על האוזן. הבצל מסייע להקטין את הנפיחות ומעודד זרימת דם. גם טיפות שמן שום עוזרות. חממו את שמן השום בתוך בקבוקון בתוך זרם מים חמים ואז טפטפו שתי טיפות חמימות לתוך האוזן. היזהרו מחימום-יתר.
- כאבי בטן: זנגביל (תה או קפסולות) מסייע להפחית בחילות. תה פפרמינט (נענע) מסיע הן לכאבי בטן והן לכאבי ראש.
- כוויות ושפשופים: מרחו שכבה דקה של דבש על האיזור הפגוע וכסו עם פד גזה.
- קוצים: קליפת בננה בשלה עשירה באנזימים המסייעים להוציא קוצים שנתקעו בעור. הניחו את הקליפה כשצידה הפנימי על העור הפגוע והצמידו עם תחבושת. השאירו לאורך הלילה. למחרת הקוץ מוכן לצאת כאילו מעצמו.
המומחית לצמחי מרפא אנדיאה קנדי מניו-יורק כתבה בספרה Gentle Healing for Baby and Child: A Parent's Guide to Child-Friendly Herbs and Other Natural Remedies for Common Ailments and Injuries(Pocket, 2001),כי יש מספר רב של מרכיבים טבעיים שיכולים להיות בטוחים ויעילים יותר לטיפול בפציעות ובמחלות אצל ילדים. היא משתמשת בקליפות בננה על פצעים פתוחים, בדבש טבעי על כוויות ובתה פפרמינט להצטננויות ולכאבי ראש. ד"ר מארק סנטנגר, רופא נטורופאת מקליפורניה, ואחד ממחברי Your Vital Child: A Natural Healing Guide for Caring Parents (Rodale Press, 2001),כותב כי "כמעט לכל התרופות יש פוטנציאל לתופעות לוואי ואילו ריפוי טבעי, כשהוא נעשה בצורה נכונה, יש לו סיכוי קטן יותר להביא לתופעות לוואי". לדבריו, מוטב אם ההורים יתייעצו עם רופאים נטורופתים או הוליסטיים, וישתמשו במינון המדוייק של צמחי המרפא והתרפיות הטבעיות אצל ילדיהם. לדבריו, חלק מעשבי המרפא הם רעילים ומינון מופרז עלול להזיק.
שני הרופאים מסכימים, כי כאשר לילד יש חום גבוה, והוא אינו מגיב לריפוי טבעי והופך להיות אפאטי, על ההורים לדאוג מיידית לסיוע רפואי רגיל. "רופאים נטורופתים משתמשים באותן מעבדות לאיבחון, ואיננו רק "רופאים הנותנים גם עשבי מרפא". השילוב של תזונה ושל תרופות טבעיות ומשפר את איזון המערכות בגוף, כך שאנו מטפלים בסיבה של המחלה ולא רק נפטרים מן הסימפטומים שלה".
תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה