בטרם: מבטיחים ט"ו בשבט בטוח לילדים

ט"ו בשבט ופעוטות וילדים: הזהרו מפירות יבשים. מדריך לחג בטוח

ט"ו בשבט מתאפיין באכילת פירות יבשים ופיצוחים למיניהם שיש בהם סיכון לחנק בקרב ילדים קטנים. מנתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים עולה, כי כ-9 ילדים מתים מדי שנה עקב חנק כפגיעה לא מכוונת, מתוכם כ-6 תינוקות עד גיל שנה.

צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון

קיימים מספר מאפיינים במזון המגבירים את ההסתברות לחנק בקרב ילדים קטנים:

 

  • צורת המזון - מאכלים עגולים מתיישבים בדיוק על פתח קנה הנשימה וחוסמים את מעבר האוויר.
  • מרקם המזון - מרקם חלקלק; מרקם הסופח מים ומתנפח בקנה; מרקם דביק; מרקם קשה.
  • גודל המזון - מזון שגודלו קטן מדי או גדול מדי.

 

 

יש להימנע מן המזונות הבאים:

  •  פירות יבשים כמו, צימוקים ואגוזים.
  • תאנים מיובשות, תמרים ומשמשים יבשים, שמרקמם הדביק  עלול לגרום לחנק.
  • תפוח עץ וגזר - וכל פרי או ירק קשה אחר יש לחתוך לחתיכות קטנות, או לרסק או לבשל עד שיהיו רכים, כך שהילד יוכל ללעוס אותם ללא קושי.
  • ענבים - יש לחצות את הענבים לשניים לפני האכילה. אם יש בהם גרעינים, הוציאו אותם.הטיפול הטוב ביותר הוא מניעת התאונה בטרם קרתה. על מנת למנוע חנק בקרב ילדים קטנטנים, יש להקפיד על כך שהילד יישב בזמן האוכל ליד השולחן ולא ירוץ וישחק בזמן שהאוכל נמצא בפיו. כמו כן יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות וללמד את הפעוטות ללעוס היטב את המזון.

באחרונה אישרה הכנסת את החוק המחייב סימון אזהרות על גבי אריזות פיצוחים, פיצוחים בתפזורת ונקניקיות, לפיו יש באכילתם על ידי ילדים מתחת לגיל 5 סכנת חנק.

 

הטיפול הטוב ביותר הוא מניעת התאונה בטרם קרתה. על מנת למנוע חנק בקרב ילדים קטנטנים, יש להקפיד על כך שהילד יישב בזמן האוכל ליד השולחן ולא ירוץ וישחק בזמן שהאוכל נמצא בפיו. כמו כן יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות וללמד את הפעוטות ללעוס היטב את המזון.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה