חביתיות קישוא ותפוחי אדמה

|
הדפס
|
שמור

חביתיות קישוא ותפוחי אדמה שאהובות על הקטנים ועל הגדולים, מתאימות לבראנץ', כתוספת לארוחה חמה או לארוחת ערב קלה עם סלט וגבינות בצד. הכי טעים כשמגישים חם, ישר מהמחבת. בדרך כלל נעלמות כלא היו תוך שניות, אך אם בכל זאת נשארו כמה חביתיות, אפשר למחרת לחמם אותן בקלות במחבת ללא צורך בשמן או לשמור במקפיא לעת הצורך.

צילום: נעמי גטניו

מצרכים:

  • 2 ביצים (XL)
  • תפוח אדמה גדול מגורר דק
  • זוקיני גדול מגורר דק
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה
  • רבע כפית מלח
  • פלפל שחור, כמון ואבקת צ'ילי לפי הטעם (לא יותר מדי אם גם הילדים אוכלים)
  • אם אוהבים, תבלין ג'ינג'ר באבקה
  • מעט שמן קנולה לטיגון


אופן ההכנה

  1. לגרר את תפוח האדמה ואת הזוקיני לתוך קערה ולסחוט מהם היטב את הנוזלים.
  2. להוסיף את הביצים, הבצל הקצוץ, את קמח תפוחי האדמה ואת התבלינים ולערבב היטב.
  3. לשמן מחבת טפלון עם מעט שמן.
  4. לחמם את המחבת ולהתחיל לצקת את הבלילה לחביתיות בתוך המחבת עם מצקת רוטב לקבלת גודל אחיד או עם כף רגילה.
  5. לטגן על אש קטנה עד בינונית, עד לקבלת צבע זהוב, ולהפוך לצד השני.
  6. כשהחביתיות זהובות בשני הצדדים, לסדר על צלחת הגשה ולכסות עד סוף טיגון כל החביתיות.
  7. להגיש עם סלט או כתוספת לארוחה חמה.

 

בתיאבון!

תגובות הגולשים