מתכון גרנולה ביתית ללא סוכר

אין כמו גרנולה ביתית ללא סוכר ועם כל מה שאתם אוהבים
|
הדפס
|
שמור

גרנולה ביתית תמיד תהיה אופציה טובה בהרבה מכל סוג שניתן לקנות בסופרמרקט או בחנויות הטבע למיניהם. כשאתם מכינים את התערובת בעצמכם, יש לכם שליטה מדויקת במה שנכנס לתערובת ומה שנשאר בחוץ, בהתאם לטעם האישי שלכם ושל שאר בני המשפחה.

צילום: נעמי גטניו

בתערובות המוכנות יש לרוב כמויות גדולות של סוכר ו/או ממתיקים אחרים, הרבה שומן מוסף (יש מספיק באגוזים שמוסיפים מיד כשהגרנולה הלוהטת יוצאת מהתנור) ובגם במשקה שתאכלי איתו את הגרנולה, אם זה חלב, חלב שקדים, חלב סויה וכו'. שם גם אין לכם שליטה במרכיבים אלרגניים כאלה ואחרים שאסורים לבני הבית. 

כשאתם רוכשים את המוצרים, תשקיעו כמה דקות בבחירתם כדי לוודא שהם טריים וטעימים. מספיק שמרכיב אחד, נניח השקדים או הגרעינים או משהו שאתם מוסיפים לאחר האפייה בתנור, לא טרי, כדי להרוס את כל מה שהכנתם.

מתכון גרנולה ביתית של נעמי - ללא סוכר


מצרכים:

4 כוסות שיבולת שועל (רגיל או ללא גלוטן) או פצפוצי אורז תפוח או פצפוצי קינואה תפוחה

1 כוס קוקוס

½ כוס שקדים קצוצים

½ כוס גרעיני דלעת

1 כוס זרעי פשתן טחונים גס

1 כוס גרעיני חמניות

4 כפות צ'יה

חצי כוס סומסום

1 כף קינמון טחון

1 כפית הל טחון

 

להכנת ה"סירופ":
½ כוס מים

¼ כוס שמן קנולה

2 כפות סירופ אגבה או דבש

 

גרנולה ביתית צילום: נעמי גטניו

 

אחרי הקלייה מוסיפים פירות יבשים לפי הטעם:
צימוקים, בננות יבשות, קוביות קוקוס, משמש יבש (עדיף בלי תוספת צבע וחומרים משמרים), תאנים, פיסטוק וכו'

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
  2. מערבבים את כל המרכיבים היבשים בנפרד ואת כל הרטובים של "הסירופ" בנפרד.
  3. לאחר ששתי התערובות מוכנות מערבבים את שתי התערובות יחד.
  4. מניחים נייר אפייה בתבנית גדולה ומפזרים את התערובת על נייר האפייה.
  5. קולים בתנור כ-40 דקות. מערבבים כל 10 דקות כדי שהקלייה תהיה אחידה.
  6. כאשר הגרנולה מוכנה מוסיפים חתיכות של פירות יבשים (עדיף ללא סוכר) ומערבבים.
  7. מגישים עם יוגורט, חלב, חלב שקדים או מעדן לבחירתכם. בתיאבון!

 

תגובות הגולשים