המלצות משרד הבריאות למניעת סלמונלהכמה צעדים חשובים בטיפול באוכל יעזרו לכם למנוע סלמונלה
משרדי החקלאות והבריאות מרחיבים ומעמיקים את איתור והשמדת ביצים ועופות בישראל על רקע אבחון תת זן חדש של חיידק הסלמונלה בישראל. צילום: פוטו-ראק על רקע אבחון תת זן חדש של סלמונלה בישראל (אנטריטידיס A), מרחיבים משרד החקלאות ומשרד הבריאות את המאמצים לאיתור חיידק הסלמונלה בעופות בישראל והשמדתו.
במסגרת זו ייבדק כל מערך ייצור והפצת העופות והביצים בישראל, במטרה לאתר, ככל שישנם, מקורות זיהום אפשריים במזון מן החי. אם ימצא מקור זיהום קונקרטי כלשהו, ינקוט המשרד פעולות מידיות כדי להשמידו. נכון לעכשיו אין צורך להימנע מצריכת מזון מבושל כלשהו.
מנהל שירותים וטרינריים במשרד החקלאות, ד"ר נדב גלאון: "סלמונלה הינו חיידק נפוץ מאוד, הנמצא בסביבה ובמגוון רחב של מוצרי מזון. עם זאת החלטנו להעמיק ולהרחיב את הניטור, כדי לוודא שכמה שפחות חיידקי סלמונלה יגיעו לצרכן דרך ביצים או בשר עוף. חשוב להדגיש כי בישול מוצרים מן החי משמיד את חיידקי הסלמונלה, ויש להמשיך ולפעול בעניין זה על פי הנחיות משרד הבריאות, הן בצריכת המוצרים והן באופן הטיפול בהם. מאחר ויש חשש לסיכון מוגבר בביצים הנמכרות בפתח הדלת או ממכוניות, יש להקפיד על רכישת ביצים ברשתות השיווק, בחנויות ובמרכולים". ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו: "בכל שנה אנו רואים בתקופה זו של השנה עליה בתחלואה בסלמונלה. הפעם מדובר בהופעה של זן של סלמונלה שטרם זוהה בארץ בעבר, והוא גורם לתחלואה בהיקף גבוה יחסית. במקביל לבדיקות המעבדה מתבצעת חקירה אפידמיולוגית לזיהוי מקור משותף אפשרי, טרם אותר מקור. חשוב לפעול בהתאם להנחיות שפורטו לעיל." |
כתבות בנושא:
|