סטייק אנטרקוט ברוטב יין

להגיש עם גרטן תפוחי אדמה, עם אורז, פירה או כל תוספת אחרת
מאת 
|
הדפס
|
שמור

צילום: מנסטיק

רכיבים

  •  5 נתחי סטייק אנטריקוט איכותי
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פלפל שחור שלם
  • 1 כפית פלפל ירוק שלם (גרגירים)
  • 1 כפית פלפל אדום (גרגירים)
  • 1 כף חרדל
  • 100 גר'' מחמאה
  • 2 כפות ציר בקר קנור
  • 2 כפות קמח לבן
  • 1 כוס מים
  • ½ כוס שמנת צמחית


 

אופן ההכנה

  1. לצלות את הסטייקים על האש או במחבת מתאימה.
  2. בסיר נפרד יש להמיס את המחמאה. להוסיף את כל סוגי הפלפל ולטגן מעט. להוסיף את החרדל ולערבב. להוסיף את הקמח ולבחוש עד לקבלת מרקם חלק. להוסיף את היין, המים והציר, ולערבב היטב עד לקבלת מרקם חלק.
  3.   להביא לרתיחה ולצמצם עד לקבלת חצי מכמות הנוזלים. לצקת את השמנת הצמחית לרוטב, לכבות את האש ולערבב היטב.
  4. לסדר את הסטייקים על צלחת הגשה, ולצקת מעליהם את רוטב הפלפלת.

רוטב יין לסטייק

  • שלושת רבעי כוס יין אדום
  • 1 כף עלי רוזמרין טריים וקצוצים
  • 1 כף טימין
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת משומנת לחום גבוה מאוד, מניחים את הסטייקים וצולים 2 - 3 דקות
  2. מוציאים את הסטייקים ושומרים במקום חם.
  3. מוסיפים יין ותבלינים.
  4. מבשלים את הרוטב עד לרמת הסמיכות הרצויה.
  5. מעבירים את הסטייקים לצלחות הגשה, יוצקים את הרוטב ומגישים עם כוס יין משובח.

רוטב מעודן ומתקתק

  • 1 כף סילאו
  • 1 כוס יין מרסלה

אופן ההכנה

  1. לטגן את הסטייקים כ 3 דקות מהכל צד, להוציא ולשמור במקום חם.
  2. לצקת לאותה מחבת את היין והסילאן.
  3. לצמצם את הרוטב עד שיסמיך – לצקת על הסטייקים.

בתיאבון!
ג'סיקה

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה