כך נגן על ילדינו מעקיצת היתושותדרכי מניעה וטיפול בעקיצות
מי מאתנו אינו מכיר את התמונה של ילדכם האהוב הקם בבוקר וכל גופו מכוסה בעקיצות יתושים מגרדות, עדות לחגיגת לילה מטורפת של היתושות. נקיבת היתוש היא העוקצת ומשאירה אחריה חומר דמוי ארס, הגורם לתופעות של נפיחות וגרד.
ישנם ילדים הרגישים במיוחד לעקיצות יתושים ועלולים אף לפתח תגובות אלרגיות קשות. לרוב אם אין מגרדים את העקיצה היא תחלוף תוך מספר שעות, אך אם הילד מגרד את העקיצה עם הציפורניים הוא מחדיר חיידקים הגורמים לזיהום משני והופעה של פצעים מוגלתיים הדורשים תקופת החלמה ממושכת ועלולים אף להסתבך עד לכדי הגעה לאשפוז בבית החולים. צילום: מאיה אהרוני מניעה:
לחומרים אלה ריח חריף ובכך חסרונם. יש אנשים העלולים לפתח תופעות אלרגיות לחומרים אלה במגעם עם העור. חומרים אלה יעילים ומונעים עקיצות.
קיימים שוק מספר רב של תכשירים דוחי יתושים בצורת טבליות או נוזל המחוברים לחשמל ומיצים חומר הדוחה את כניסת היתושים לחדר. אין מניעה להשתמש בחומרים אלה בחדרי ילדים ואף מומלץ להשתמש בהם ובלבד שיהיה חלון פתוח בחדר.
קיימים בשוק מכשירים חשמליים בעלי מנורה סגולה הגורמים למשיכה של החרקים אשר קוטלים אותם. יעילותם משנה ממכשיר למכשיר וקשה להבטיח מראש את מידת יעילותם.
טיפול:
|
כתבות בנושא:
|