עיסוי תינוקות - כל מה שרציתם לדעתהיתרונות שבעיסוי - להורה ולתינוק
"המגע שלנו עם ילדנו הינו מרכיב משמעותי ביותר ביצירת הקשר וברכישת תחושה של בטחון של הילד. המגע, אם בחיבוק, ליטוף, החזקה או במשך הנקה מאפשר לילד לא רק ליהנות מביטויי האהבה שבמגע, אלא מאפשר לו להכיר את גופו שלו. ממש כפי שמשקל המשקפיים גורם לנו להרגיש את אפנו או משענת הכיסא את גבנו כך המפגש של הילד עם נגיעתנו מאפשר לו להכיר את גבולות גופו. המגע מאפשר לילד חוויה חיובית בתנאי שנזכור שחייבת להיות התאמה רבה ככל הניתן לטמפרמנט של הילד, נלמד את תגובתו לכל סוג של מגע ונתאים את המגע לצרכיו. לכל ילד מזג אחר וצורך שונה במגע, יש להיזהר מ"להלביש" על הילד את הצורך שלנו במגע שאינו מותאם לו, רק מפני שלנו ברור שנגיעה מסוג זה היא נעימה."(רן נבון-פסיכולוג קליני).
מה אומרים המחקרים?
"להקדיש זמן למגע, וזמן מקודש. כמו שמקדישים זמן להכנת האוכל ,לארוחות, לרחיצת כלים ,לרחצה של הגוף, הבגדים, לשינה ולהפרשות".(ידיים אוהבות. פ.לבואייה)
מגע עוזר לילד ולהורה-מאפשר להתגבר על פחדים ומחסומים שלפעמים קיימים אצל הורים חדשים מול תינוקם החדש. לעיסוי ישנם עוד יתרונות רבים-כמו למשל: הרפיית מתחים, עזרה והקלה בכאבי בטן, גזים, צמיחת שיניים, בעיית נשימה, שינה לא רגועה ועוד. צילום: סטודיו פרפרים בבטן, צילומי הריון העיסוי כביטוי של אהבה
עיסוי משפיע על התפתחות השלד. עוזר למפרקים להתחזק ולהתגמש.
עיסוי טוב- זה שיתאים גם לנותן וגם למקבל, יכול לעזור בחיזוק הקשר הרגשי בין ההורה והילד. שהרי זה הקשר הראשוני, ללא מילים.
אוי הוא צווח - מה אני יכול לעשות איתו עכשיו!? למה הוא פשוט לא אומר מה הוא רוצה!? אבל מסתבר שהאינפורמציה יכולה לעבור אחרת. בלימילים-נפגשים בנגיעה, מבינים בנגיעה, יודעים בנגיעה. ולכן גם חשוב כחלק מהתנאים לעיסוי להיות קשובים לאיתותים של הילד שלנו-לזרום היכן שהוא נותן ומאפשר ולא להתעלם.
"לגעת בתינוקות, כדי שיחיו, כדי שיאהבו, כדי שירגישו שהם נאהבים, כדי שילמדו לתקשר אהבה. מגע בעיני הוא שפה של אהבה. הוא מאפשר ללמוד לקבל אהבה ולתת אהבה" ואני מצטרפת להקדמתה של צילה פירן- קרני לספר ידיים אוהבות.
העיסוי והחושים שלנו
"המצב ה"רחמי" הזה הוא מצב של ליטוף נמשך. העובר מלטף את עצמו, שהרי בתנוחה הכמעט עגולה שבה הוא שרוי יכולות ידיו הקטנות להגיע כמעט לכל חלק בגופו- לכפות רגליו, לאברי המין שלו, לבטנו ולראשו. ומה שלא עושות הידיים, עושים קירות הרחם - כל מגע בהם הוא ליטוף-לראש, לגב ולרגליים. אפילו חבל התבור החלקלק והמתוח (באותו מתח של לחץ הדם של האם) מלטף את העובר…" (גיבוש האישיות בגיל הרך -מלכה ק. אלכסנדרוביץ, דב ר. אלקסנדרוביץ).
בזמן העיסוי אנחנומשלבים את כל החושים, ולכן העיסוי משמעותי לתינוק ולילד. תינוקות שונים זה מזה, ומשתנים כל הזמן. יש תינוקות שיתענגו כבר בפעם הראשונה, ויש תינוקות שיזדקקו ליותר זמן על מנת ללמוד ליהנות, ולהרפות את הגוף.
חשוב לקחת בחשבון את גיל התינוק. בדרך כלל ככל שהם יותר קטנים סבלנותם קצרה יותר, חשוב להתחשב במזג של התינוק והשלב ההתפתחותי בו הוא נמצא. בהתאם לכך נתאים את עצמנו והתנוחה לצרכים.
דברים חשובים בזמן עיסוי
ישנן טכניקות רבות לעיסוי תינוקות –בעירום, בלבוש, עם או בלי שמן, עם סוגי שמנים שונים, רפלקסולוגיה, שיאצו, עיסוי הודי, טווינה, עיסוי שוודי ועוד. זה ממש לא משנה במה נבחר –העיקר שכל הצדדים ייהנו וירוויחו.
שמנים
היחס של השמנים האתרים אצל תינוקות יהי בריכוז 2%. מומלץ להתייעץ עם מומחה בתחום או לקנות תערובת מוכנה וממולצת המתאימה לתינוקות.
מה שלא תעשו – רק תעסו!
|
כתבות בנושא:
|