טיפול הומיאופתי אחרי לידהכיצד יכולה ההומיאופתיה לסייע להחלמה
לידה היא עבודה קשה. אחרי שעות מאומצות של צירים, דחיפות, נשימות, כאבים, ולעיתים נקודות שבירה, השיא הגדול מגיע לסיומו. אנו זוכות לאחוז בדבר היקר לנו מכל, וכל הקושי מתגמד ליד האהבה והאושר האין סופיים בתינוק.
אולם אצל נשים רבות הכאבים אינם נעלמים בתום הלידה. לעיתים, ההחלמה הופכת להיות מסכת ארוכה של כאבים ומגבלות. אבל אפשר גם אחרת. טיפול נכון ביולדת משפיע באופן ישיר על התינוק. התחזקות והחלמה מהירה של האם עשויים למנוע בעיות רבות אצל התינוק. לדוגמה: ישנן תרופות המיועדות למצבי טראומה וחרדה מן הלידה, אשר ידוע כי הן יכולות לרפא ולמנוע צהבת ילודים ועצירת שתן.
הלם וחרדה-אחת התרופות הנפוצות ביותר אחרי לידה היא arnica. תרופה זו מיועדת למצבים של טראומה, דימומים קשם, כאבים בכל הגוף, חולשה ועוד. מניסיוני, ניתן לראות כי נשים שעברו לידה קשה, יתכן שילדו תינוקות שקטים (מה שהרופאים מכנים "התינוק בהלם"). מנה אחת של תרופה נכונה (ייתכן כי היא תזדקק ל-arnicaוייתכן שלתרופה אחרת), משפרת את תחושת האם, ודרך ההנקה גם את מצבו של התינוק: הוא מייד מתחיל לבכות ולהגיב. צילום: מאיה אהרוני תפרים- מי שצריכה או לא צריכה, בדרך כלל תזכה לתפר או שניים. ניתן לזרז את ההחלמה על ידי שטיפות חיצונית של טינקטורת האם calendula. יש לשפוך כ 10 טיפות לתוך בקבוק של ליטר וחצי מים. בעזרת התמיסה ניתן לעשות שטיפות מקומיות כ-3-4 פעמים ביום, בהתאם לצורך. נשים שמתקשות לשטוף את האזור, ניתן למהול את ה-calendula במים חמימים, ולהניח צמר גפן טבול בתמיסה על אזור התפרים.
ניתוח קיסרי- ניתן להימנע ממשככי כאבים ולזרז את ההחלמה. ישנן תרופות ספציפיות להחלמה מניתוחים. תרופות אלו יכולות למנוע תחושות של אי נעימות, בעיות בהליכה, יצירת גושים או קרישי דם פנימיים ועוד.
כאבים באזור האפידורל- ישנן נשים המפתחות רגישות בעמוד השדרה לאחר זריקת אפידורל. רגישות זו יכולה להוביל לבעיות עצביות, כאבי גב קשים ותחושה של אי נוחות והגבלה למשך חודשים רבים. ישנן מספר תרופות מתאימות למצב זה, אשר המובילה מביניהן היא hypericum, הידועה בספרות העממית כאחת התרופות לבעיות ממקור עצבי.
תופעות אחרות - ישנן תופעות רבות אחרי לידה, כמו דימומים רבים, דלקות, שיירי שילייה ועוד. אבחון מקצועי יכול למנוע התערבות כירורגית, או נטילת תרופות קשות.
הנקה
סדקים: במצב של סדקים קלים עד בינוניים, ניתן להשתמש שוב בתמיסת האם של calendula מהולה במים חמימים, ולהניח צמר גפן טבול בתמיסה על הפטמות, לאחר כל הנקה. יש לזכור כי התינוק יונק כל מה שמצוי על הפטמה, לכן מומלץ לשטוף במים את האזור לאחרהתהליך. במקרים של סדקים עמוקים מאד, והקרנות לכתף או לגב, יש לעבור אבחון. ישנן מספר תרופות מצוינות לתופעה, אולם הדבר מצריך התאמה אישית. מניסיוני, כל טיפול בסדקים, מצריך גם יעוץ והכוונה של יועצת הנקה מוסמכת. כל עוד פיו של התינוק אינו ממוקם כהלכה (אפילו מ"מ אחד), התרופות ההומיאופתיות ישפיעו באופן מוגבל, שכן הסדקים ישובו וייפתחו אחרי כל הנקה.
פטמות שקועות - במצב של פטמות שקועות, אשר אינן קשורות (כלומר נכנסות ויוצאות עם ההנקה). ניתן לתת תרופה הומיאופתית בהתאם לצורך (ייתכן אף לפני הלידה).
בעיות בחלב - פעמים רבות בעיות בהנקה נובעות מבעיות בחלב עצמו. לדוגמה, חוסר בחלב, טעם לא טוב של החלב, חלב סמיך מידי ועוד. ישנן מספר תרופות במצבים אלו. התרופות ניתנות מיד עם איבחון הבעיה, בדרך כלל כבר בבית החולים. תרופות שכיחות למצבים אלו כמו lac-c, puls, borx, ועוד... יכולות תוך שעות ספורות להביא לשיפור במצב והנקה תקינה.
צהבת
צהבת ילודים - תהליך זה הנו פיסיולוגי, ולא בהכרח מצדיק התערבות. אולם, לעיתים, הערכים גבוהים מידי, והתינוק זקוק למכונת photoאו במקרים קיצוניים להחלפת דם. ישנן תרופות למצב כמו aconite כאשר הלידה הייתה מלווה חרדות רבות, פחד ממוות, חוסר שקט גדול, כאבים עזים ביותר, סערת רגשות ועוד. תרופה נוספת nat-sulph, במצב של צהבת הנובעת מלידה מכשירנית או פגיעת ראש.
ישנם מצבים רבים נוספים בהם לא נגעתי. במאמר מוזכרים מצבים שכיחים, שנשים רבות מתמודדות עימם לאחר לידה.
חשוב לזכור, כי כל תרופה שמקבלת האם, מקבל גם התינוק. לכן, יש להתייעץ עם הומיאופת מקצועי, ולא לקחת תרופות על סמך מאמר זה או אחר. מאמר זה מטרתו להרחיב את ידע הציבור ואינו מהווה תחליף לאבחון מקצועי.
אני מאחלת לכל היולדות החלמה מהירה ובריאות שלמה. |
כתבות בנושא:
|