סיבים תזונתיים עשויים למנוע סוכרת הריוניתוגם: רשימת מזונות עשירים בסיבים
בשלב התכנון של ההריון, ידוע כבר שצריך לקחת חומצה פולית, כדי למנוע מומים מולדים במוח ובעמוד השידרה. אבל מחקרים חדשים מוכיחים כי חשוב לא פחות לאכול סיבים תזונתיים, במטרה למנוע סוכרת הריונית.
סוכרת הריונית מתפרצת רק בזמן ההריון והיא פוגעת ב-5% מהנשים בהריון. חוקרים בביה"ס לבריאות הציבור באוניברסיטת הארווארד ובבית החולים לנשים ע"ש בריגהאם בעיר בוסטון, ניתחו נתונים ממחקר האחיות השני בארה"ב, שבמסגרתו מילאו שאלונים 116,000 אחיות בריאות הציבור. מאז החל המחקר, לפני 8 שנים, האחיות ממלאות כל שנתיים שאלונים הכוללים שאלות לגבי התפריט היומי שלהן. החוקרים התמקדו ב-13,000 אחיות שילדו בתקופת המחקר. מתוכן 758 אחיות סבלו מסוכרת הריונית.
המחקר גילה, כי הסוכרת הייתה נדירה אצל אחיות שהתפריט שלהן היה עשיר בסיבים ואכלו 26 גרם סיבים בכל יום בממוצע. הכמות המומלצת של סיבים ליום עומדת על 14 גרם ליום לכל 1000 קלוריות של מזון. בהנחה שהתפריט היומי עומד על כ-2,000 קלוריות ביום, זה אומר 28 גרם סיבים ליום. לפי תוצאות המחקר, כל 10 גרמים נוספים של סיבים ליום מקטין ב-26% את הסיכון ללקות בסוכרת הריונית. מניעת סוכרת הריונית נמצאה קשורה גם לאיכות הפחמימות. פחמימות ממקור איכותי כמו פירות וירקות במקום מדברי מאפה וממתקים אינן גורמות לעלייה פתאומית ברמת הסוכר בדם או לירידה מהירה של כמות הסוכר. אלה מקורות יציבים של אנרגיה המשאירים את רמות הסוכר בדם ברמות נוחות ובריאות.
אחיות הן ציבור המודע בדרך כלל לבעיות בריאות ולכן גם מתנהגות בהתאם. בשל סיבה זו יש עתה צורך להרחיב את המחקר ולכלול בו אוכלוסיות מכל המקצועות כדי לראות את השפעת צריכת הסיבים על סוכרת הריונית.
אבל לפני שיושלמו המחקרים על מידגם של ציבור רחב יותר, הנה כמה מקורות מזון טובים של סיבים:
|
קישור לפורומים:
כתבות בנושא:
|