תוסף חומצה פולית מסייע להוריד שכיחות מומים מולדים ונכויות קשות

הקשר בין חומצה פולית למומים מולדים
|
הדפס
|
שמור

מחקר, שפורסם ב-26 בספטמבר 2004 בגיליון BMCעל הריון ולידה, מראה כי היחס של תינוקות בחבל ניו פאונדלנד שנולדו עם פגמים בצינורות הניורונים ירדו ב-78% לאחר שממשלת קנדה הורתה להוסיף חומצה פולית לקמח חיטה, למאכלי תירס ולפסטה. תוצאות המחקר תומכות בהמשך מדיניות התוספים למזון.

צילום: פוטו-ראק

הדרך שבה פועלת החומצה הפולית להפחתת הפגמים המולדים איננה מובנת עדיין, אבל יש הוכחה ברורה להשפעה הטובה של הימצאות הוויטמין. מאז 1992, המליצו אירגוני בריאות רבית בעולם לנשים ליטול תוסף של חומצה פולית בכמות של 400 מיקרוגרם ליום עוד לפני ההתעברות ובשבועות הראשונים להריון. בשנת 1998 הוציאה ממשלת קנדה תקנה המחייבת להוסיף חומצה פולית לכמה סוגי מזון כדי לוודא שכל הנשים בגיל הפריון יקבלו מנה מוגדלת של הוויטמין. ד"ר קתרין מקורט מאגף האיכלוס ובריאות הציבור במשרד הבריאות הקנדי ועמיתיה ממוסדות קנדיים אחרים חקרו את השפעות החומצה הפולית על נשים ותינוקות מניו פאונדלנד ומלברדור. היסטורית, בחבל ארץ זה הייתה השכיחות הגבוהה ביותר של פגמים מולדים בכל צפון אמריקה.

 

החוקרים מצאו שהוספת החומצה הפולית למזון הגדילה את כמות החומצה היומית לנשים בגיל הפיריון בכ-70 מיקרוגרם ליום בממוצע. שכיחות מומים מולדים בצינורות הניורונים של תינוקות בחבל ניו פאונדלנד ירדה ממוצע של 4.36 פגמים ל-1,000 לידות בין השנים 1991 ל-1997 לפני מתן התוסף, לממוצע של 0.96 מומים מולדים ל-1,000 לידות בין השנים 1998 ל-2001, לאחר הוספת החומצה הפולית למזון.

 

לאורך תקופת המחקר, מספר הנשים בגילאי 19 עד 44 שנטלו תוסף של חומצה פולית גדלה משמעותית מ-17% ל-28%. לא ניתן היה לקבוע במחקר זה את ההשפעה הנפרדת של הוספת החומצה למזון או נטילת החומצה כתוסף נפרד. לכן, מדגישים עורכי המחקר, "יש להמשיך בחינוך הציבור לשימוש בחומצה פולית כתוסף מזון על ידי נשים בגיל הפיריון".

 

בארץ הרופאים ממליצים לנשים המתכננות הריון ליטול 400 מיקרוגרם ליום במשך שלושת החודשים הקודמים להריון וכן במהלך השליש הראשון להריון או למשך ההריון כולו.

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה