כדורי בשר Swedish Meatballs

להגיש עם רוטב שמנת שוודי, תפוחי אדמה מבושלים וריבת חמוציות
|
הדפס
|
שמור

כדורי הבשר השוודיים הם לא סתם עוד מתכון שוודי. מדובר במאכל לאומי ואהוב במיוחד, שהשוודים קוראים לו "כדורי הבשר של אמא" - "Mammas Köttbullar" וכפי שניתן להבין מהשם, יש להכין את כדורי הבשר האלה עם המון אהבה ותשומת לב.

בכל מסעדה בשוודיה תמצאו את המנה הזו גם בתפריט הילדים, למרות ש"ילדים" בכל הגילאים אוהבים לאכול כדורי בשר עם מחית תפוחי אדמה, רוטב שמנת וריבת חמוציות.

 

מצרכים לכדורי הבשר:

  • 400 גרם בשר טחון
  • חצי כוס פירורי לחם
  • כוס חלב
  • כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • בצל קטן קצוץ דק
  • ביצה
  • לטיגון: חמאה או שמן קנולה


אופן הכנת כדורי הבשר:

  1. תחילה יש לערבב פירורי לחם וחלב. להשרות 10 דקות לפחות.
  2. להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב.
  3. להרטיב את הידיים במים ולהכין כדורים עגולים קטנים. להניח את הכדורים על קרש חיתוך רטוב.
  4. לטגן 10 כדורים כל פעם בחמאה (או בשמן). לשקשק את המחבת על מנת שהטיגון יהיה אחיד.
  5. להנמיך את האש ולטגן עוד 3-5 דקות. לשקשק את המחבת מדי פעם.
  6. להגיש עם תפוחי אדמה מבושלים, רצוי עם רוטב שמנת שוודי ומעט ריבת חמוציות. אפשר גם להגיש עם ספגטי ורוטב פטריות.

 

רוטב שמנת


מצרכים לרוטב

 

30 גרם חמאה

30 גרם קמח

2 כוסות ציר בקר

חצי כוס שמנת (10%, 15% או 28% לבחירתכם)

1 כפית רוטב סויה קיקומן

מעט מלח

מעט פלפל לבן

 

אופן הכנת הרוטב

  1. מחממים את השמנת בסיר על אש קטנה.
  2. ממיסים את החמאה בסיר אחר.
  3. מכבים את האש ומערבבים את הקמח בחמאה המומסת.
  4. מדליקים שוב אש קטנה ומוסיפים ציר בקר תוך כדי בחישה.
  5. משאירים על אש קטנה למשך 10 דקות.
  6. מוסיפים את השמנת החמה ומשאירים על אש קטנה עד לקבלת סמיכות רצויה (הרוטב לא אמור להיות מדי סמיך).
  7. מתבלים במלח, פלפל לבן וברוטב סויה.


ריבת חמוציות ניתן לרוב למצוא בחנות למאכלים שוודיים מול הקופות באיקאה.

 

בתיאבון!

תגובות הגולשים
6. ליאת 24/01/2015, 13:10:46
הכדורים שלי כבר כמעט מוכנים ואני רוצה להכין את הרטב אבל לא ברור לי אם מדובר בשמנת חמוצה או שמנת לבישול וגם אין לי ציר בקר או כל ציר אחר... אפשר להחליף את הציר במשהו אחר?

המון תודה על המתכון :-)
+ השב
 
6.1. נעמי גטניו 25/01/2015, 16:46:20

שמנת לבישול :-) אפשר להחליף את ציר הבקר בציר ירקות (קצת משנה את הטעם) או כל ציר אחר שתוכלי להכין בבית או מקסימום קוביית מרק בקר או ירקות. בתיאבון!

5. ליאת 23/06/2013, 12:36:06

מתכון מדהים!!! כל הכבוד!

+ השב
 
4. אני 13/03/2012, 16:59:08

איש באמונתו יחיה

+ השב
 
3. שרית אלעד 21/02/2012, 13:12:26

תודה על המתכון. הרוטב והכדורים יחד עם פירה ביתי יצא מעדן!! אגב, החלפתי את החלב בשמנת לבישול 10%... כולנו רזים אז לא צריך לחסוך בקלוריות!

+ השב
 
2. עמית 21/02/2012, 12:10:02

מתכון מעולה!! ללקק את האצבעות!

+ השב
 
1. יש מצוה חילונית להביא דוקא מתכ 21/02/2012, 11:59:55

בזמן שרוב עמישראל אוכל כשר?

+ השב
 
1.4. אחת ששומרת 16/03/2012, 16:09:29

תתפלאו אבל יש לא מעט אנשים שאוכלים בשר וחלב יחד! וזו זכותם! כל אחד שיאכל מה שהוא רוצה! ומי שהמתכון הזה לא מתאים לו - שלא יכין. ולא חייבים להגיב על כל דבר. די כבר עם הכפייה הדתית הזו!!!

1.3. שרית אלעד 21/02/2012, 13:13:13

איך קבעת שרוב עם ישראל אוכל כשר? וברחבי האינטרנט המתכונים בלועזית ולא בעברית. דולה, ישר כח! המתכון מצוין.

1.2. למגיב . 21/02/2012, 13:07:58

שים לב שהטענה הייתה שרוב עמישראל אוכל כשר, וזאת עובדה. מתכונים לא כשרים יש בכל רחבי הרשת, של הגויים כמובן.

1.1. כל עם ישראל 21/02/2012, 12:10:53

אני לא אוכל כשר! מה הבעיה? אל תבשלי לא כשר ואני כן אבשל לי ולמשפחתי אוכל טעים כשר או לא כשר לבחירתי. אשתי מתה על הבישולים שלי וגם הילדים. דולה, תמשיכו להביא מתכונים מעולים! אל תשימו לב למי שמנסה לקלקל למביני עניין.