עלי פטל אדום

לכל המונחים »

הפטל האדום תפקידו לחזק את טונוס שריר הרחם ולהכינו לקראת הלידה. מכינים מעלי הפטל האדום חליטה או מיצוי (אין מדובר ב"תה פטל" שניתן לקנות מוכן בכל סופר). ניתן להתחיל לשתות חליטת עלי פטל אדום כבר בשבוע 36, כאשר המינון הרצוי הוא ספל אחד ליום. החל משבוע 38 ניתן לשתות 2 ספלים ביום של החליטה. משבוע 39 ועד הלידה, המינון הינו עד 3 ספלים ביום. ניתן להמתיק את החליטה בהתאם לצורך וניתן לשתות אותה חמה או צוננת. לכל ספל יש להוסיף כף אחת של עלים. ניתן לרכוש בבתי טבע ובפארמים. חשוב לשים לב לתאריך התפוגה של המוצר.
גם לאחר הלידה ניתן להמשיך ולשתות את החליטה, על מנת לקצר את משך זמן ההתכווצויות של הרחם בתהליך חזרתו לגודלו המקורי לפני ההריון וכן על מנת להקל מעט על כאבי ההתכווצות.
ניתן לשלב עלי סירפד יחד עם עלי הפטל. עלי הפטל עשירים בויטמין C ומכילים גם ויטמין B3 וברזל. הסירפד עשיר במינרלים, משתן ובכך מסייע לטיפול בבצקות וכן תומך בפעילות הכבד.