קציצות הטונה של נעמי

למתכון הזה הכי פשוט להשתמש בטונה מקופסא
|
הדפס
|
שמור

למרות שאני בעיקר משתמשת במוצרי מזון טריים, ירקות, דגים, ביצים וכו', אני תמיד דואגת שיהיה במזווה גם קופסא או שתיים של טונה. לפעמים הילדים מבקשים סלט טונה עם בצל קצוץ, מלפפונים חמוצים קצוצים, צלפים ועוד כמה מרכיבים מעניינים. שימוש נוסף בטונה מקופסא (למרות שמעדיפה עם טונה צרובה) זה לסלט ניסואז מושקע. אבל הכי אוהבים אצלנו את קציצות הטונה שלי, שמהוות תחליף מצוין לקציצות בשר, למי שמעדיף להימנע מאכילת בשר, או פשוט לא היה לו זמן לקנות בשר טחון באותו יום.

צילום: נעמי גטניו

מתכון קציצות טונה

 

מצרכים: 

2 קופסאות טונה בשמן או במים (ללא נוזל)

1 בצל קצוץ דק

פטרוזיליה קצוצה

2 שיני שום כתושות

2 ביצים

5-6 כפות גדושות פירורי לחם (או פירורים ללא גלוטן)

כף קמח טיפוקה או קמח תפוחי אדמה

פלפל שחור

פלפל אנגלי

פלפל לבן

מעט פפריקה חריפה

מעט מלח

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המצרכים בקערה.

2. מכניסים למקרר לרבע שעה.

3. מכינים קציצות בגודל בינוני.

4. מטגנים במחבת טפלון עם כמה טיפות שמן זית, עד להזהבה.

 

אפשר להגיש עם פירה, סלט תפוחי אדמה, ריזוטו, אורז או כל תוספת אחרת או לשלב בכריך טעים.

בתיאבון! 

תגובות הגולשים