עוף בתנור

מגיל 7-8 חודשים אפשר לתת עוף, לבחור נתח עסיסי (חזה העוף יחסית יבש)
|
הדפס
|
שמור

רכיבים:

  • עוף שלם רצוי טרי, וחשוב: בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת שום
  • עוד מלח אם אוהבים
  • שמן זית למריחת העוף. בערך 2 כפות.

 

צילום: פוטו-ראק

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. מערבבים בשמן את התבלינים ומורחים את העוף בתערובת שנוצרה.
מניחים על רשת בתנור, מתחת מניחים תבנית עם פרוסות של תפוחי אדמה ובטטות + פרוסות בצל
או
פסטה מבושלת מעט יותר מהרגיל (לא חובה כמובן). צולים בתנור – חזה העוף כלפי מטה – סך הכל כשעה.
אחרי 45 דקות הופכים, מרטיבים ברוטב וצולים עוד 15 דקות. אם רוצים עור פריך אפשר לקרב את העוף לגוף החימום העליון של התנור - לקבלת שיזוף

גיוונים:
למרוח כף חרדל על העוף 
או
2 כפות ריבת משמש + כף רוטב צ''ילי מתוק


בתאבון!
ג'סיקה

תגובות הגולשים
+ הוסף תגובה